Direct Link på fisketur

Sportfiske - ännu roligare tillsammans med kollegorna!

Vi på Direct Link samlades tidigt en blåsig och kall majdag med sikte på storfångst i Fyrväpplingen nära Knutby. Ryggsäckarna var packade med varma kläder, termosar med varmt kaffe, drag, diverse spön och flytvästar. Vi var redo för det mesta och mycket förväntansfulla inför vad dagen skulle bjuda på och vem som skulle få storfångsten.

Att det just blev fiske denna dag är för att vår expert Håkan Karlsson pratat så varmt om fiske och området, vilket gjorde oss alla väldigt nyfikna på att få prova på denna ädla konst. Några av oss i gruppen kunde mer och andra mindre eller inget alls om fiske.

Väl framme stod allt klart för att en lyckad fiskedag kunde börja med spön, drag, mat, båtar och inte minst fika. Eftersom vindarna blåste kalla började vi med en varm kopp kaffe och alla tog på sig sina extra kläder för att hålla värmen. Till och med vantar och mössa åkte på. Efter fikat och åkarbrasorna fick vi en grundlig genomgång av olika sätt att fiska på d.v.s. flugfiske, kastspö och mete. Olof läste upp tävlingsreglerna; första fisken, största fisken och flest fiskar.

Tävlingen kom igång med full entusiasm och innan alla ens fått i draget i sjön drog Olof upp den första regnbågen (även känd som regnbågslax eller regnbågsforell). Håkan hade berättat att regnbåge nappar bäst på mete, men även spinn samt flugspö kan fungera. Vi andra kastade och kastade men ingen fisk nappade förrän Mats ropade på håven, - Jag har en fått en fisk! Håkan kom snabbt till undsättning med håven och ännu en regnbåge togs upp.

Vid ett-tiden var det dags för lunch, pytt i panna med stekt ägg och rödbetor värmde gott i magen. Ny energi, nya tag med metspöna. Plötsligt drog det i metspöna igen. Maria, Eva och Malin fick napp men hade då bytt till metspö som de andra tyckte var fusk … men sedan ryktades det om att även Håkan hade metat.

Entusiasterna Jonas, Andreas och Håkan tog varsin roddbåt och provade lyckan med kastspö från båten, men det var inte lätt att ligga stilla samtidigt som man ska kasta och vinden blåser. Härligt var det ändå. Fram emot eftermiddagen blev fingrarna frusna och det var dags att packa ihop. Väl hemma blev det god fisk till middag!

Direct Link har under de senaste åren utökats med nya kollegor och detta var ett trevligt tillfälle att umgås på ett annat sätt än på jobbet och därtill lära oss lite mer om fiske.

Tack PostNord Plus för support till vår tur!

Malin Herzig och Maria Öhrling, Direct Link / PostNord Mail & Communication