Sälenhornet Resort

Välkommen till Sälenhornet Resort – för en aktiv fjällsemester

Personalstiftelsen PostNord Plus har totalt 25 stugor/lägenheter i Stöten i Sälenfjällen där du som är PostNord-anställd/PostNord-senior kan hyra en stuga till ett fördelaktigt pris. Om du inte hittar den period du söker kan du ringa oss på tel 010-436 4108.

Du kan välja att boka hel vecka (söndag-söndag) kortvecka (söndag-torsdag) eller långhelg (torsdag-söndag). Reservation för ändringar. Några av våra stugor är även öppna sommartid och då kan du välja vilken ankomst-/avresedag du önskar.

Boendealternativ

Pistbyn

Här har vi lägenheter med bästa läget mitt i backen med 10 meter till pisten. Området ligger nära Stötentorget och hotellet men ändå lite avskilt. Lägenheterna som byggdes 2010 är på 66 kvm och har plats för 8 personer varav 2 rum har dubbelsäng och ett rum har två våningssängar (4 bäddar). De är topputrustade med komplett köksutrustning, vägghängd kamin och bastu.

Ranchen

Storstuga Plus är på 64 kvm och har 6 ordinarie bäddar (två sovrum med dubbelsängar och ett sovrum med våningssäng) samt 3 extra varav en är del i 115 cm bred familjesäng och två i bäddsoffa (140 cm). Storstugor Plus är alltid bäddade och klara i de 6 ordinarie bäddarna och avresestädning ingår (endast under vintersäsongen). Avstånd till lift ca 300 meter.

Storstugorna är på 64 kvm och har 6 ordinarie bäddar samt 2 extra, extrabäddarna är del i 115 cm bred familjesäng. (Ett sovrum med dubbelsäng och två sovrum med våningssäng varav den nedre är 115 cm bred). Stugorna har komplett köksutrustning, braskamin och bastu. Avstånd till anslutningslift 25-100 meter.

Parstugorna är på 26 kvm med 4 ordinarie bäddar fördelade på två sovhytter samt 1 extra (extrabädden är del i 115 cm bred familjesäng). Köksavdelning med kyl, frys, 2 spisplattor, mikro och diskmaskin. Avstånd till anslutningslift 50-300 meter.

Stöten sommartid

Sälen bjuder på många aktiviteter även på sommaren. Fiske, vandring, paddling, golf och cykling är några exempel på aktiviteter du kan göra.  Här har du nära till Görälven och Stötens Camping som säljer fiskekort och fiskeutrustning samt ger tips och råd inför fisket. Här kan du också hyra kanot och paddla längs Görälven, antingen en 3 timmarstur eller en heldag. Sälenfjällens Golfklubb (18 hål)  ligger 40 minuters bilresa från Stöten.

Du har också nära till fina vandringsleder. Kungsleden passerar vid Stöten och du kan gå fina dagsturer antingen via Tandådalen till Högfjällshotellet där leden startar, eller norrut mot Fulufjället. Båda turerna erbjuder en fantastisk naturupplevelse och vacker utsikt. Vill du ta bilen och göra en utflykt så har du mängder med utflyktsmål att välja på. Något vi kan rekommendera är tex en tur till Sveriges högsta Vattenfall – Njupeskär. Eller varför inte passa på att besöka vårat grannland Norge och den fina fjällorten Trysil.

Vi har öppet för uthyrning även under sommaren. Observera dock att Stötenområdet med hotell, affär, restauranger, bad m.m. är stängt. I övriga Sälenområdet och framförallt i Lindvallen (ca 35 km) finns det dock mycket att göra hela sommaren. I Lindvallen hittar du exempelvis äventyrsbadet Experium med vågsurfing, bastuvärld, spa, bowling, bio och restaurang.

Stöten vintertid

Till en början byggdes Stöten för att kunna erbjuda övriga Sälens gäster bättre och mer avancerad skidåkning. Idag är det en anläggning med backar för alla kategorier av skidåkare och kan stoltsera med Sälens högsta fallhöjd. Inför säsongen 2016/2017 togs en ny "Expresslift" i bruk och inför säsongen 2017/18 har Stöten satsat på ett nytt snösystem. 

Fler filmer från Stöten i Sälen
Stötens webbkameror

Stöten ligger 853 meter över havet. Här finns 18 liftar och 43 nedfarter med en högsta fallhöjd på 370 meter och längsta nedfart på 2 600 meter. Dessutom finns längdskidspår (varav ett är belyst). Kungsleden går förbi Stötens topp. Övriga faciliteter: inomhusbad, bowling, sportshop, SPA, livsmedelsbutik, flera restauranger och barer. På aktivitetssidan erbjuds allt från skidskola till skotersafari och hundspann. Världens snällaste varg, maskoten Vargy, är dessutom alltid redo att ta med barnen på glada upptåg.

Bokning och mer information