STF Fjällhornet Resort

Nära Helagsmassivet i Ljungdalsfjällen ligger STF Fjällhornet Resort - där vildmarken tar vid. 

Här finns en fantastisk orörd natur precis runt stugknuten - en idealisk utgångspunkt för vandring på sommaren och skidåkning på vintern. Utmärkt för fiske, bär- och svampplockning.

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap. Ändå sticker Helagsfjället upp som en tydlig siluett i landskapet, men det kanske inte är så konstigt. Toppen sträcker sig 1797 meter över havet. Vid foten av fjället, utmed vandringsleden Ljungdalen–Sylarna, ligger fjällstationen, perfekt besöksmål vid någon utfärd eller vandring. Här finns gott om naturliga vatten med mycket ädelfisk som harr, röding och öring, dessutom är det gott om både bär och svamp.

Vid Dunsjöfjällets fot ligger STF Fjällhornet Resort, hela 750 meter över havet. Här spenderas den mesta tiden i naturen. Men självfallet är det skönt att ha något att komma hem till.

Här har Personalstiftelsen PostNord Plus nio stugor varav åtta har fyra bäddar fördelade på två sovhytter med våningssängar och två extrabäddar i allrummet samt två av stugorna har egen dusch. En stuga har åtta bäddar fördelade på tre sovhytter, ett sovrum med två bäddar, egen dusch, tvättmaskin och torktumlare. Övriga har dusch i särskild serviceanläggning där även dam- och herrbastu finns. Alla våra stugor är rökfria, men i några är husdjur tillåtna.

Öppettider sommarsäsongen 2018: 3 jun-23 sep
Öppettider vintersäsongen 2018/19: 16 dec-6 jan, 17 feb-22 apr

Veckorabatt om du väljer söndag som ankomst- och avresedag. Även rabatt om du bokar långhelg torsdag-söndag eller kortvecka söndag-torsdag.

Mjuka fjällhedar, glittrande sjöar och blånande höjder. Tillgången på ädelfisk är god i området. På sommaren använder du flug- eller kastspö och på vintern provar du pimpelfiske. Som regel är Härjedalens natur lättvandrad och leder inte sällan fram till fäbodvallar och våffelstugor. Somliga hävdar att fjällvärlden är vackrast om hösten, andra menar att skidsäsongen är fjällens stora fördel. Utvärdera själv alternativen i stugbyn.

På STF Fjällhornet Resort kan du hyra mountainbike och fjällpulka, prata med platschefen. 

Du som är anställd i PostNord/PostNord-senior har fördelaktiga priser på STF Fjällhornet Resort.

Boka boende online eller på tel. 010-436 41 08.

Adress: Box 87, 840 35 Ljungdalen
Telefon: 070–668 32 82 (Kent Moén, platschef)

Parkering med motorvärmare finns ca 500 meter från STF Fjällhornet Resort. Vintertid kan ni få hjälp att transportera ert bagage med snöskoter, dock senast kl 19.00 (kontakta alltid stugvärden innan och bestäm tid med honom). Under sommarmånaderna finns kärror att låna för transport av bagage. Närmare vägbeskrivning får du i bokningsbekräftelsen.

STF Fjällhornet Resort har ett eget 4 km långt längdskidspår. Här ser du aktuell spårstatus.

Läs mer om fjällsäkerhet, fjällväder och hitta webbkameror på fjallsakerhetsradet.se.

STF Fjällhornet Resort är sedan sommarsäsongen 2017 en av Svenska Turistföreningens (STF) anläggningar i fjällen genom ett franchiseavtal mellan STF och Personalstiftelsen PostNord Plus som även fortsättningsvis äger och driver STF Fjällhornet Resort.