Team Varberg på äventyr

En solig och fin lördag i slutet av maj möttes drygt 20 av kollegorna på brevbärarkontoret i Varberg i tuffa dueller på Ästad Gård i en äventyrsaktivitet kallad ”Fångarna på gården”.

Gruppen delades in i två lag och för att stärka lagtillhörigheten målades respektive lagfärg i ansiktet. Sedan var det dags för olika tävlingsstationer där varje deltagare sattes på prov i både smidighet, styrka, balans, våghalsighet, samarbetsvilja och intelligens.

Redan vid första stationen sattes samarbetsförmågan på prov. Med hjälp av en vågskål skulle man lagvis räkna ut vad en traktor vägde genom att ställa sig själva, eller vikter, på andra sidan om traktorn. Dessutom skulle man såga ut en så smal skiva som möjligt av en trästomme, men hjälp av en tvåmannasåg.

Stationerna blev mer fysiska efterhand, och det var alltifrån hinderbana med säckar till att från en jättegunga kasta prick med boll. Sista stationen, efter två timmars intensiv kamp, blev spännande nog helt avgörande. Här gällde det att lagvis ta över både sina deltagare och en planka över ett ordentligt tilltaget gyttjehål. Svarta laget vann knappt före gula laget.

Kontoret i Varberg har i mer än två år jobbat med teambaserat arbetssätt och det var ingen tvekan om att tävlingsduellerna stärkte sammanhållningen ytterligare. Något som varje deltagare lär ha nytta av både på jobbet och privat.

Efteråt blev det värmande bad och undervattensbastu, och det hela avslutades med grillkväll och social samvaro i naturskön lantlig miljö. Samtliga deltagare kan säkerligen skriva under på att dagen bidrog till både ökad hälsa, ökad trivsel och gemenskap.

Rasmus Westergren, för kollegorna i Varberg