Five a side i Halmstad

På en härlig konstgräsplan i Kombihallen spelades många bra och spännande matcher under lördagen.

Postmästerskapen i Five a Side avgjordes i Halmstad den gångna helgen i Kombihallen på Sannarpsområdet. Det gröna konstgräset som var utrullat inbjöd till bra spel på hög nivå i båda klasserna.

Five a Side spelas både som en Herrklass och en Mixedklass. Någon förening hade anmält både ett Mix och ett herrlag med i stort sett samma spelare och det var nog inte utan att man kunde se att krafterna tröt på slutet av dagen i lagen men detta är ändå fullt möjligt så länge inte matcherna spelas samtidigt och man har kraft och ork till detta.

Det hade i år samlats 8 herrlag och 5 mixedlag som spelade ett gruppspel och ett slutspel. Antalet herrlag och mixedlag var betydligt färre detta år, och vi får hoppas att detta inte är en nedåtgående trend utan att vi får ett uppsving till nästa års mästerskap igen.

Till semifinaler i mixedklassen tog sig detta år Falköping, Varberg, Västerås och Lund/Dalby. Av dessa lag gjorde senare Falköping och Västerås upp om den så åtråvärda titeln årets Postmästare.

Finalen slutade 9-2 till Falköping vid full tid, och Falköping var så bra som resultatet antyder. De gick dessutom nämligen obesegrade ur hela turneringen också. I matchen om tredje pris var det sedan laget från Lund starkast och kunde vinna med 6-3.

I mixedturnering utsågs också matchens lirare som blev Samuel Henriksson, Falköping.

I herrklassen tog sig Oskarshamn, Uddevalla, Norrköping och Västerås vidare till semifinal. I finalen sedan mellan Oskarshamn och Uddevalla fick vi se en mycket underhållande och tät match där båda lagen bjöd på ett riktigt bra motstånd, matchen slutade dock 5-4 till Oskarshamns favör som stod som segrare i Postmästerskapen för herrar i Five a Side.

I matchen om tredje pris var det laget från Norrköping som tog hem den.

Till slut vill jag rikta ett stort tack till Uffe Jonasson som håller i spelschemat åt oss och även ett tack till våra domare som håller ordning och reda på planen. Till sist PIF Halmstad, vilka som vanligt genomfört ett bra utfört arrangemang.

Men nu åker vi hem och laddar batterierna inför nästa års Five a Side när vi ses igen inför nya tuffa drabbningar och då ska vi väl ändå vara några fler som kommer hoppas vi! Men först ska väl alla till Postmästerskapen på skidor i Luleå, det får ni inte missa i februari!

Christer Gunnarsson, Postens Idrottsförbund

Resultat
Herrklass

1.                   PIF Oskarshamn                 
2.                   FC Zlatan  PIF Uddevalla
3.                   PIF Norrköping
4.                   IFK Posthub  PIF Västerås

Matchens lirare: Joakim Lilja från Oskarshamn i finalmatchen

Mixedklassen

1.                   PIF Falköping
2.                   IFK Postpub  Mix  PIF Västerås
3.                   Lund/Dalby  Lund KK
4.                   PIF Varberg

Matchens lirare: Samuel Henriksson från PIF Falköping i finalmatchen