PM i Golf 2014

Tävlingarna genomfördes i år på Isaberg GK:s fina anläggning strax norr om Gislaved.

Klubben hade ställt banorna i kanonfint skick.

Det var svårt att avgöra vilken av banorna som var bäst då båda höll riktigt bra status, två verkligt fina 18 håls-banor med fantastiskt fina vyer också över Hestraviken och berget i bakgrunden, en anläggning som verkligen är värd ett besök om man inte varit här.

Det blev en repris! Och som vanligt en helg som bjöd på bra golf och i strålande solsken under tre dagar. Ja nästan, vi fick ju en skur på söndagen och regnkläder och paraplyer åkte fram under ett tag på dagen, men efter regn kommer sol, så också denna gång, och paraplyerna stoppades snabbt tillbaka.

Lördagen bjöd på ett härligt väder med värmande sol och det var inte utan att man fick lite färg i ansiktet på em. Vid samlingen på morgonen fanns det en del dimma och till att börja med så var det riktigt svårt att se utslagen.

Kvällens sedvanliga kamratmiddag samlade ca 100 personer som avnjöt en god middag med dessert och kaffe till det. Innan kaffet utdelades mästerskapspriser i lag för Dam, A och B-klassen.

Lagtävlingen genomfördes under lördagen och vanns av ett mixat lag, även i år från Avesta och Visby i damklassen, den nya A-klassen vanns av Nässjö 1 och i B-klassen var det Stockholm 1 (B) som var bäst i år. Som vanligt delades även priser för längsta drive och ”närmast hål” ut under kvällen.

Söndagens start var satt till 09:00 men fick skjutas upp 30 minuter på grund av kraftig dimma, den lättade dock snabbt och dagen bjöd till en början på fint väder tills regnet kom över oss en stund och övergick i sol igen. Vid prisutdelningen gästades vi av Leif Einarsson som var med och startade postmästerskapen i golf för 42 år sedan och som även delade ut ett mästerskapspris i år.

Vinnare i Damklassen blev i år Catharina Persson från Malmö som var bästa dam, följd av tvåan Monica Eriksson, Avesta och trean - förra årets vinnare - Monica Ax, Visby.  

A-klassen vanns av Mats Birgersson, Norrköping som vi sett många gånger tidigare år högst upp på pallen, tvåa blev här Mikael Zetterlund, Sundsvall följd av Daniel Gustavsson, Falköping.

I B-klassen segrade detta år Robert Riley från Stockholm, tvåa blev Jan Strandqvist, Linköping och trea slutade Lars-Åke Othberg, Visby.

Ett stort tack till Isabergs GK för ett bra genomfört arrangemang under helgen och ett extra stort tack även till Leif Einarsson för de fina och ytterst värdefulla ”Hickoryklubborna” han skänkt som priser till vinnarna

Christer Gunnarsson