Solig Postmil i Lilla Paris

Som vanligt var det sol när Postmilen skulle gå av stapeln, den här gången i Vänersborg.

Postmilen i Vänersborg
Ca 800 postisar hade känt sig manade att söka sig Vänerns sydspets för att göra upp om Postmästerskapet i bangolf och Postmilen i Birger Sjöbergs hemstad Vänersborg. Helgen bjöd på sol - trots SMHI:s hot om regn - och ett mycket bra löpväder.

Arrangemanget inleddes med Preludiet till Postmilen, Postmästerskapet i Bangolf, som lockade ett sjuttiotal deltagare. Bangolfen spelades på Vargöns natursköna banor med gruppspel fredag och finalspel lördag.

Vinnare i bangolfen blev Lisbeth Elfström, SPIK och Peter Karlsson, Falköping.

När så Preludiet gled över till Interludium var det dags att dra sig till Sjövallen vid Vänerns strand och starten för Postmilen.

Sådan far, sådan son!
Efter uppvärmningen som sköttes av Friskis och Svettis var överstökad var det dags för millöparna att rada upp sig på startlinjen.

Banläggaren Ove Martinsson hade gjort ett kanonjobb och hittat en bana som både bjöd på löpning i såväl strandnära miljö som passage genom stan via gågatan.

När starten gått tog Björn Martinsson, Vänersborg, resolut kommandot i herrklassen och hade en lucka redan efter 200 meter. Ett försprång han drygade ut, och segermarginalen blev närmare två minuter. Tvåa blev Mattias Nätterlund, Örebro och trea Peter Strömbom, Falköping.

Man kan bokstavligt säga att Björn sprang i pappa Oves fotspår eftersom den senare lagt banan, Ove startade dessutom själv i klassen H 60 som hann vann.

I damklassen var Åsa Höög, Kumla, inte sen att upprepa Björns koncept. Gasen i botten från början och sedan öka! Tvåa blev Josefin Hesselvall, Södertälje och trea Linda Wikfors, Borås.

En av deltagarna var koncernchef Håkan Ericsson som efter loppet tackade arrangörerna för en bra anordnad tävling och en mycket trevlig bana. Den uppfattningen delades för övrigt av alla andra deltagare. Han berättade glatt att det dessutom blev personligt rekord på milen.

Det var så dags för Postludium, Kamratmiddagen, som hölls på Quality Hotel. Dagen till ära hade de fått utöka restaurangkapaciteten med ett par tält för att rymma alla gäster.

Det fanns tre dansgolv - Discot, Pianobaren och restaurangen med ett av de mer populära dansbanden, Elisa's. Behöver knappast påpeka att det var fullt på alla tre - rökmaskin och dunka dunka i discot, vild dans i pianobaren och mera ordnat i restaurangen.

Vi säger tack till Sven, Ove, Jon, Carl, Anna och övriga medlemmar från PIF Vänersborg för en toppenhelg!

Som Elisa's sjunger ”Det här är bara början …”, snart kommer hösten och Sommarfestival i Halmstad, Boule i Stockholm, Posttrampet vid Göta Kanal, Golf i Isaberg …

Det är bara att meddela släkt och vänner att hösten tyvärr är fullbokad, beställa lagring av posten och packa trunken, för det finns inget av detta man vill missa!