Posttrampet 2014

Efter några års tankar kring att genomföra en Posttramp längs Göta Kanal blev det verklighet den 13 september. Och vilken succé det blev!

Göta Kanal - fritt efter en idé av Baltzar von Platen.
Efter lång planering blev Posttrampet efter kanalen verklighet. De första spadtagen till loppet sattes 1810 och var färdigt 1832. 58 000 man grävde, mestadels enbart med spadar, 87 km av den 19 mil långa transportleden.

När de gjort grundarbetet var det en smal sak för PIF att genomföra loppet, det behövdes inte ens snitslas. Det blev ett ovanligt Posttramp eftersom vi hade en rullande start och inga stora startgrupper.
När man blivit klar med cykeluthyrningen, hjälmpåtagandet och fått på sig västen var det bara att börja trampa. Vi hade alltså inga nummerlappar utan en speciellt framtagen väst för loppet.

Banan gick från Sjötorp till Töreboda, inte fullt två mil, och tillbaka. Den passerade en skördemarknad i Hajstorp där flera av deltagarna passade på att införskaffa lokalproducerade produkter. Allt fungerade kanon och alla deltagarna var nöjda med upplägget, det var många som sa att det här var det bästa lopp de varit med om. Vi skall försöka med ett liknande upplägg nästa år.

Alla fick en goodiebag med en flaska källvatten, västen och en kexchoklad, dessutom fick de en banan vid vändpunkten. Ändå var hungern stor när deltagarna kom tillbaka till Sjötorp. Då fanns After Bike på restaurang Kajutan där man kunde få en hamburgare, lax, dryck mm. Man kan lugnt säga att grillen gick varm!

Det kan inte förnekas att det härliga vädret bidrog till den höga stämningen. Succén var redan ett faktum när vi åkte till Skövde för finalen.
Dagen blev inte sämre av att vi serverades en mycket läcker grillbuffé samtidigt som vi underhölls av gruppen Janes Bomb med musik och upptåg. De svarade sedan för dansmusiken inför ett, som vanligt, knökfullt dansgolv.

Vi som fixade detta känner oss riktigt nöjda med dagen. Det var PIF:s styrelse förstärkta med Johan med far på cykeluthyrningen och Kocken med personal på Kajutan samt naturligtvis de två musikerna från gruppen Gooingarna som svarade för härlig underhållning med Rock´n Roll och lättsamt mellansnack.

Christer Antman