"Det bästa var helheten"

Åsa vann en plats på utbildningen till wellnessguide.

Tre PostNord-medarbetare som deltog i Posten Fritid Wellness tävling i december fick chansen att gå Wellness by Lefterows utbildning till wellnessguide som gick av stapeln i Stockholm i januari. Efteråt fick vi byta några ord med en av vinnarna.

Åsa Emås (till vänster på bilden) lever enligt egen utsago ett hektiskt liv som heltidsarbetande småbarnsmamma mitt i livet. Hon vill inspirera andra till wellness både genom planerade arrangemang för kollegor och vänner, såväl som genom möten i vardagen.

- Jag hade en jättebra dag! Det var lyxigt att få "bara vara" där och jag lärde mig en hel del, sammanfattar Åsa.

- Det bästa var helheten. Att både fysiska och mentala aktiviteter stod på schemat, för det är ju det som är lite av poängen, att det är många delar som ska fungera för att man ska känna sig harmonisk och må bra.

Utbildningen till wellnessguide sker under en heldag där man behandlar ämnen som exempelvis yoga, meditation, ayurveda, vardagsträning och mat. Allt helt kravlöst och utan pekpinnar.

-  Man tillåts verkligen att välja - vilka delar behöver eller vill jag ha och hur fungerar det att göra för mig?, säger Åsa.

På bilden ser du Åsa Emås tillsammans med Martina Melin som också vann sin utbildningsplats i PostNordplus tävling.

_____________________________

Under Wellnessguideutbildningen lär du dig mer om wellness och hur du på ett enkelt sätt kan skapa hållbara och välgörande rutiner i din och andras vardag. Här får du kunskap och redskap för att ta hand om din hälsa på ett bättre sätt, samt inspirera andra att göra samma sak. Som medlem på den digitala hälsoplattformen har du rabatt på utbildningen. Du hittar mer information om kommande tillfällen inne på den digitala hälsoplattformen.