Postmästerskap i bowling

Sola i Karlstad lyste med sin frånvaro men det blev ett rejält snöfall i stället. Då var det skönt att gå in en bowlinghall och svinga några klot!

Bra spel på årets mästerskap
Till årets Postmästerskap kom 121 spelare till start, dessa bjöd som vanligt på mycket fint spel. Bäst av allt blev att vi fick se en 300-serie av Leif Johansson. Ett STORT Grattis! Han höll vad han lovade kvällen innan!

Leif fick dessutom dagens högsta slagning med 1396. För detta fick han en inteckning i vandringspriset i form av en stor kägla. Vandringspriset blev dock kvar i Värmland. Det är uppsatt av PIF Örebro och löper på 5 år. Grattis Stefan Biehl, Hagfors till högsta poäng under 5 år.

På lördag kväll var det kamratmiddag på Nöjesfabriken där även tävlingsklassen bowlade. Vi bjöds på en mycket god buffé och den som ville kunde dansa loss till Poptimisterna.

På söndag morgon var det dags för finalspel för de 8 Damer, 8 Herrar och 8 Oldboys som gått vidare från lördagen. På söndagen startade alla med att spela 4 serier och inga poäng med från tidigare. Efter 4 serier gick de 4 bästa vidare i en så kallad karusell.

Damklassen stod i år finalen mellan Ann-Marie Engström, Norrköping och Lisa Hellsten från Uppsala. Lisa som spelat fint hela helgen fick inte till sitt spel i finalen utan årets Postmästare i Damklassen blev Ann-Marie Engström. Trea blev Sofie Holmström, Örebro och fyra Carina Frediksson från Norrköping.

Herrklassen stod finalen liksom förra året mellan herrarna Johansson. Leif från Trollhättan och Jan från Hagfors gjorde upp i en spännande final. I år blev Leif Johansson årets Postmästare. Som trea såg vi Niklas Holmström, Norrtälje och fyra Stefan Biehl, Hagfors.

Finalen i Oldboysklassen gick i år mellan Olle Ivert och Per Nyholm Jönsson. Även här blev det en jämn och fin final. Årets Postmästare blev Olle Ivert från Skellefteå, men nu tillhörande Lulepostens IF. Trea blev Lars Rehnvall, Kumla och fyra Stefan Eliasson, Helsingborg.

Det spelades även lagtävling med 3-mannalag. I Damklassen segrade även i år ett mixat lag bestående av Irene Paby, Söderhamn, Britt Johansson, Kalmar och Lisa Hellsten från Uppsala.

I Herrklassen var det 16 lag som startade. Årets Postmästare i lag kommer från Helsingborg och heter Thord Eliasson, Stefan Eliasson och Rolf Holmqvist.

Ett STORT GRATTIS till alla Postmästare!

Vi vill även från Postens Idrottsförbund tacka PIF Karlstad! De har utan att vara vana bowlare arrangerat en toppenhelg. Tusen tack till er.