PIF:s Vinterfestival i Luleå

En upprepning av förra årets succé: Skidskytte på fredagen och Postskidan på lördagen. En del testade långfärdsskridskor.

Fredagen inleddes med Skidskytte
Det var 90 åkare fördelat på 18 femmannalag som hade sökt sig till Ormbergets skidstadion för att göra upp om titeln "Årets Skidskyttekungar".

Innan start var det en genomgång av tävlingsledaren och speakern Ola Wennström. Han assisterades av Kalle Grenemark, tidigare bisittare i TV-sända skidskyttearrangemang.

Kalle har gett oss tittare uttryck som "stav till stav", den tid det tar för en skytt att plocka av sig staven, skjuta fem skott och ta på staven igen.
Vinnande lag var bara fyra åkare pga. en sen strykning, men en av åkarna tog på sig dubbla sträckor och de kunde tämligen säkert bärga guldet. Efter välförrättat värv intogs en mycket välsmakande Gulaschsoppa i Ormbergets restaurang.

Postskidan gick för ovanlighetens skull på lördag förmiddag pga. att Charlotte Kalla startade i Skid-VM:s Skiathlon klockan 13:00.
Ca 200 åkare radade upp sig för start varav ett trettiotal tog den kortare banan. Banläggarna kortade banan lite eftersom det var en lite besvärlig nerförsbacke på en del av slingan.

Banan var uppbyggd på samma sätt som livet i stort. Lite flackt och ganska trivsamt men någonstans på mitten så är det ett rejält motlut men när man väl klarat av den var det bara att cruisa fram och njuta.

På herrsidan var Harry Olli, Lulepostens IF en bergsäker vinnare på hemmabanan, tvåa blev klubbkompisen Tomas Riström och trea Jakob Persson, SPIK.

På damsidan var det en promenadseger för Josefine Hesselvall, PIF Södertälje. Tvåa blev Anette Parneryd, PIF Göteborg och trea Annelie Buller-Granlund, SPIK.

De jag pratat med var mycket nöjda med banan och spårens kvalitet. Många uppskattade den lediga eftermiddagen och det var ett antal som spände på sig skridskor och passade på att nyttja vår milslånga isbana.

Innan middagen hade vi en samling där vi delade ut Klassikermedaljer och gåva för de som genomfört klassikern 2014. Fyra har genomfört alla klassikerna från start: IngMarie Påhlsson, Göteborg, Börge Karlsson, Motala, Tord Frykberg, Söderhamn och Christina Björklund, Gävle. 25 år, vilken bragd!

Kamratmiddagen hölls i basketens tempel, Luleå Energi Arena, där vi bjöds på en mycket välsmakande buffé och dans till Eddie Bloom & The Red Velvets.