Solvalla skidstafett

En Skidstafett på en unik plats för en skidtävling. Det var skidåkare som tog över hästsportens nationalarena Solvalla sista lördagen i januari.

En helg med tappra skidåkare

Solvalla skidstafett var ämnet för dagen och ett glatt gäng var laddade att åka stafetten på en unik plats, Solvalla travbana.
Det var lördag men inga travhästar i sikte, V75-omgången var förlagd någon annanstans. Den här lördagen var vikt för skidåkning och en stafett på fyra sträckor; 10, 5, 5 och 10 km.

Tanken var att slingan skulle gå förbi stallområdet men banan blev lite förkortad i år på grund av vädrets makter. Arrangören hade gjort ett kopiöst jobb för att 300 skidåkare skulle få en upplevelse i annorlunda skidmiljö och spåren höll helt ok genom hela tävlingen.

Evenemangets ciceron Mathias Fredriksson var nöjd med att kunna genomföra stafetten och åkarna fick även mäta sig med Mathias i skidspåret då han åkte fjärde sträckan i ett lag.
Hatten av för våra PostNord-åkare som trotsade vädret och genomförde stafetten med bravur.

Tredje gången gillt heter det och naturligtvis hoppas vi att det något år väl ändå ska kunna finnas riktigt med snö och att solen tittar fram, kanske 2016