IngMarie, en klassisk västkusttjej!

30 mil skidor, 30 mil löpning, 150 mil cykel och 3 mil simning!

I Coronatider söker man gärna efter ljuspunkter i tillvaron för att lätta upp humöret. Osökt går tankarna till Västkusten och alla goa, glada göteborgare. En av de goaste och gladaste där är IngMarie Pålsson efter att hon avverkat trettio Postklassiker (...och naturligtvis börjat på den trettioförsta!)

Samtliga 30 år har hon gjort alla grenarna centralt! Alla vi som känner henne vet att det inte "bara" är de tillfällena hon rört sig. Hon har naturligtvis deltagit i samtliga grenar på hemmaplan och tränat inför dem. Motion är helt enkelt en naturlig livsstil.

IngMarie och maken Leif är två drivande krafter i PIF Göteborg. Förutom att själv delta är de med och arrangerar de flesta aktiviter föreningen har på hemmaplan, fixar resor till centrala arrangemang och anordnar transporter av cyklar till Posttrampet. För att vara lite göteborgsvitsig kan man säga att de är motorer i föreningen, det passar perfekt eftersom det är på åkeridelen de tjänar sitt dagliga bröd!

Tre snabba frågor om PIF-arrangemangen

Mest spännande? Postskidan i Mora för många år sedan då jag ställde upp i tävlingsklass, jag var tränad på löpning men inte på skidor. Tävlingen gick på junior sm banan som var väldigt kuperad,så jag åkte ut i skogen i varje nedförsbacke och ramlade ofta. Men man får aldrig ge upp!

Ovanligaste? Posttrampet, även det i Mora den här gången var det cyklingen då jag hade skadat foten och var nyopererad och gipsad(!) dagen innan. Vi fick tag på en tandemcykel och det gick bra att cykla och jag kom i mål. Då var jag mycket nöjd och stolt över att klarat av cyklingen.

Roligaste? Det är svårt att precisera, jag tycker att det har varit fantastiskt att få träffa så mycket människor från alla Sveriges hörn samt alla platser man varit på. Tågresan till löpningen i Åre var fantastiskt och ett sådant underbart väder vi hade, det var ett toppenarrangemang.

Fotnot

Vid Postskidan i Sollefteå i mars var det utdelning av Postklassikern. 2019 var det faktiskt trettionde året och ett litet jubileum. Tre stycken deltagare hade gjort den alla trettio år! De tappra var, IngMarie Pålsson, Göteborg, Christina Björklund, Gävle och Tord Frykberg, Söderhamn.

/Christer Antman

  • Skriv ut