Posten firar 300 år på Lilla Nygatan 6

I 300 år har Posten ägt huset Penelope i Gamla stan i Stockholm. Det firas med en utställning om husets historia.

– Det var Stockholms första riktiga postkontor och här låg senare persedelförrådet där man beställde alla skyltar, brevlådor och uniformer för att få en enhetlig profil utåt, säger museichef Malin Valentin.
 
Från 1864 till 1904 låg frimärksförrådet och frimärkstryckeriet här och 1906 öppnade Postmuseum. Nu är museet stängt på grund av coronaviruset, men på webben kan du få en inblick i husets historia. Du kan läsa historier, titta på bilder och lyssna på berättelser.
 
– Det är fascinerande att tänka på alla människor som gått in och ut genom århundraden för att hämta eller lämna in post. Såväl okända som kända personer som Carl von Linné och August Strindberg. Vi har också hittat spännande kvinnor som vi lyft fram i den digitala utställningen såsom Johanna Hård som anklagades för att vara både barnamörderska och pirat som senare kom att bo här, säger Malin Valentin.
 
När Postmuseum öppnar igen kommer det att finnas en mindre monterutställning och informationspunkter runtom i museet. Fram tills dess kan du ta del av utställningen på Postmuseums hemsida här