En kväll med Petanque

Produktionsstaben i Region Mitt Örebroterminalen stärkte gemenskapen med en gemensam promenad, middag och Boule.

Produktionsstaben i Region Mitt är en relativt ny arbetsgrupp, och i och med pandemin har vi inte haft så många möjligheter att ses, vare sig på jobbet eller på fritiden.

En dag i slutet av oktober så avslutade vi vår arbetsdag på Vältgatan i Örebro med att ta en gemensam långpromenad in till Örebro City. Där åt vi först en tidig middag, och gick efter det vidare till Boule Bar.

På Boule Bar får man en instruktör som berättar om historiken kring spelet, men också specifikt hur spelet spelas. Vi var 6 personer som deltog och vi spelade således i två lag, 3 mot 3.

Har man spelat Boccia utomhus så påminner det ganska mycket om Boule (eller Petanque som det heter på sitt modersmål). I boule handlar det mycket om handleder; kloten ska inte rulla så mycket fram till ”lillen” utan helst kastas i en hög bana med backspin och stanna kvickt. Boule är helt klart mycket svårare än det ser ut!

Efter ett böljande spel så kunde till slut ett vinnare lag koras (oavgjort är inte möjligt i spelet). Vilket lag som vann är oviktigt i sammanhanget, det viktigaste för oss var att vi kunde få möjlighet att träffas under avslappnade former och lära känna varandra bättre.

En lyckad eftermiddag/kväll tyckte alla deltagare!
 
Tack PostNord Plus för en jättetrevlig aktivitet!

Thomas de Temple
Region mitt Örebroterminalen