Nya Broloppet – here we come!

PostNords Brevbärarkontor i Motala deltog i Nya Broloppet och tog hem storvinsten!

En alldeles perfekt, underbar sensommardag när solen sken och den sista sommarvärmen bjöd på sin närvaro, vilken dag för en löpartävling!

Efter några veckors alldeles för dålig träning på grund av diverse sjukdomar såsom mansförkylningar och liknande kom ett taggat men något defensivt gäng till start. Det var mycket prat om att ta det lugnt men när väl starten gick kröp hornen fram och det blev blodigt allvar för de flesta.

Efter lite gemensam uppvärmning rusades det iväg över kullersten och broar, ivrigt påhejandes av härlig publik. Efter ca 2 km kom kraftprovet – att kämpa sig uppför den låååååååånga backen till bron över Motalaviken. Men med lite saft och peppande musik och hejarop på vägen gick det alldeles utmärkt!

Sen var det bara den sköna och vackra biten kvar, en lättlöpt bana längs vattnet och ett upplopp på ca 1 km på Strandpromenanden med arbetskamrater som hejade på vid sidan av. Alla glada och nöjda i mål och de flesta satte PB på 5 km.

Väl i mål pustades det ut i gräset, det dracks dricka från goodiebagen och endorfinerna härjade fritt…

Som pricken över i:et var det utlottning i tävlingen Företagskampen och gissa vilka som vann en hink med smått och gott ? PostNord såklart….

Härlig dag som slutade med gemensam kväll på restaurang, förmodligen starten på en tradition!

Lisa Alm,
BBK Motala