Gokart i ösregn, funkar det?

DIP Skellefteå stärkte gemenskapen med Gokart den 5 september på banan i Furunäs Ursviken.

Alla väntade på att Peter skulle komma och hämta oss med bussen som han har fått låna från sin förra arbetsgivare. Regnet öser ner, och det var mycket prat och funderingar om det skulle att gå köra gokart i ösregn, men vi åkte iväg och alla var mycket peppade.

Peter körde in bussen under tak så att vi kunde kliva på utan att bli genomblöta, sen startade färden mot Furunäs och gokartbanan.
Väl framme fortsatte ”försnacket” regnet avtog och humöret var på topp.

Sedan var det samling och genomgång med tävlingsledaren.

Därefter var det dags att krypa ned bakom ratten i bilen som vägde runt 150 kilo. Med slicks och en markfrigång på bara några få centimeter med en fantastisk väghållning om banan är torr, vilken den inte var för oss som körde i början. Detta resulterade i några avåkningar, men skam den som ger sig, alla ville vinna.

Efter 2 lopp så var det dags att byta förare, nu var förutsättningarna bättre och banan var ganska torr, bara lite blöt på några ställen och  varvtiderna blev bättre och bättre.

Efter ett antal heat och hårda dueller, totalt ca 20 varvs körning så var det dags för finalen som skulle köras i 8 varv. Banan var helt torr nu, så det var bara att köra för kung och fosterland. Först över mållinjen blev Anton Bergkvist som även är PC över DIP Skellefteå.

Efter några slitsamma timmar på banan med kramp i händer och axlar tog Peter oss hem i bussen. Det blev ett riktigt träningspass förr oss alla.

Det blev en mycket lyckad dag som vi alla kommer att minnas för en lång tid framöver.

Vi på DIP Skellefteå tackar för att vi fick möjligheten att genomföra denna aktivitet!

Målet med aktiviteten har uppfyllts flera gånger om.

Tack & Bock!

Jens-Peter Nilsson
DIP Skellefteå