På svaj högt upp i det blå...

HUB Vimmerby stärkte gemenskapen på arbetsplatsen med en spännande och hisnande aktivitet på Adveture Park i Södra Vi.

Dagen började med regntunga skyar över Vimmerby denna oktoberdag, grått, regn och lite blåst. Alla som skulle vara med på dagens aktivitet hade med tvivel i sinnet klätt sig varmt och någorlunda regnsäkert och begivit sig ut i skogen strax utanför Vimmerby, till Adveture Park i Södra Vi.

Väl på plats började himlen spricka upp och solen visade sig lite. Toppen!!

Tretton spända postisar fick klä sig i säkerhetsselar, karbiner, hjälmar och hårnät. Vi såg ut som vi var på väg till operation. Efter en liten genomgång var det fritt fram ut i banan.

Alla klättrade ut i de olika banorna likt småspindlar på sin första promenad. Det hördes suckande, pustande, skratt och glada hejarop. Banorna hade olika svårighetsgrader och allt eftersom man kom upp i de högre banorna började stolpar och träd svaja vilket gjorde utmaningarna lite läskigare.

Efter två timmar började axlar, armar, knä och rygg kännas lite påfrästade. Man kunde avsluta allt med ett fritt hopp ut idet fria, fastspänd i en dämpande vajer såklart, från 16 meters höjd. Det visade sig vara en FÖR stor utmaning för en del som inte ens gick alla trappor upp till toppen. Några klättrade på utsidan av tornet upp och sedan hoppade några tappra själar ut från rampen och föll mot marken.

Dagen avslutades med en mysig lunch i Musteriet inhyst i en renoverad loge i Djursdalaby. Alla tretton medverkade kunde summera dagen som mycket lyckad och trevlig och vid borden pratades det, över räkmackor och blåbärspajer, om vad vi kunde hitta på nästa gång.

Joakim Lindström
HUB Vimmerby