”Vi hejade på varandra som galningar”

BBK Farsta testade femkamp och det var en rolig utmaning att curla, spela dart, shuffleboard, minigolf och bowla.

Fredag den 23 november var det dags! Femkamp stod på schemat efter jobbet. Hela veckan hade det pratats om vilka grenar som ingick och vilken gren man trodde man var bäst i. Vi var minst sagt förväntansfulla.

Strax efter kl 19 samlades 11 av oss från brevbärarkontoret i Farsta vid O'Learys Tolv. Stället var oändligt. Det fanns arkadspel, en hel minigolfbana och pingisbord. Men vi skulle köra en gamla hederlig femkamp. Först ut var curling. Det var svårare en vad vi trodde och våran domare var riktigt hård. Det var dessvärre inte så många av oss som plockade så mycket poäng i denna gren.

Sedan var det dags för dart. Här briljerade Jörgen som tävlar i dart till vardags. 86 poäng skramlade han ihop på sina tre kast. Men eftersom vi alla ansåg honom som proffs fick han inte kasta en provpil som vi andra. Sedan var det shuffleboard, två hål minigolf och bowling.

I minigolfen skulle vi slå bollen genom en miniatyrmodell av Globen och i shuffelbord var det bara två av oss som inte drog iväg provstenen utanför banan.

Det var en jämn match och vi hade ingen aning om vem som var vinnaren. All hade olika gissningar. Men spelledaren försvann och räknade ut poängen och kom tillbaka med ett resultat. ”Och vinnaren är ... Ronnie.” Det tjoades och tjimmades!

Kvällen avslutades i baren där vi till slut en efter en droppade av för att bege oss hem nöjda och belåtna. Kanske inte alla över resultaten, men stämningen hade varit på topp och vi hade hejat på varandra som galningar! Det var en riktig bra kväll helt enkelt.

Tove Welander, BBK Farsta