Listig lösning på mordgåta

"Det var sjukt spännande och en bra träning för samarbetsförmågan."

Vi var åtta deltagare som besökte Stockholm Escape Stories. Här deltog vi i ett intellektuellt äventyr där kreativitet, samarbete och kommunikation behövdes för att släppa ut oss ur det rum där vi skulle lösa varsitt mysterium.

Vi delade upp oss i två lag och vi hade var sitt rum under aktiviteten. Team Eva hade rum som hette The Cover Up och gåtan handlade om att mannen som mördade stadsministern hade flytt från sin häktescell. Han hade planterat en bomb någonstans i huvudstaden och vi hade en timme på oss att hitta bomben för att desarmera den. Vi lyckades inte utan bomben sprängdes. Vi var bara några ynka minuter ifrån att klara uppdraget.

Team Daniel hade ett rum som hette The Last Manuscript. Gåtan i rummet handlade om en författare som arbetade med att avslöja en internationell sekt och plötsligt hade hittats mördad. Bevis som kunde fälla denna sekt och skipa rättvisa fanns gömda i författerens lägenhet. Team Daniel hade en timme på sig att hitta bevisen innan sekten hittade dem. De hann med 4 minuters marginal.

Vi berättade inte för varandra om vad vi gjort i rummen för vi vill gärna göra om det och byta rum. Det var sjukt spännande och en bra träning för samarbetsförmågan och att tänka utanför alla ramar. Vi rekommenderar detta varmt. Kvällen avslutades med att vi gick ut och åt tillsammans.

Eva Blom, Seko Posten, Arken