Åre laddar för Alpina VM

Den 4–17 februari är det dags för alpina VM i Åre med stjärnor som hemmahoppen Frida Hansdotter och André Myhrer. Det kommer att bli en folkfest som du inte vill missa.

Åre har stått värd för alpina VM vid två tidigare tillfällen, 1954 och 2007. I år är det dags igen, den 4–17 februari samlas världsstjärnorna för att göra upp om medaljerna i den klassiska svenska skidorten.

En av Personalstiftelsen PostNordPlus samarbetspartner är företaget AGO Mitt i Åre. Där arbetar Helena Stucki som ser fram emot VM-tävlingarna:

– Vi som var med 2007 har sett fram emot den här folkfesten länge. Under VM fylls Åre by av människor från hela världen och det är en härlig stämning på gator, torg och inte minst i VM-arenan. Att liftkortet gäller som entrébiljett ger gästerna en unik möjlighet att njuta av bra skidåkning och samtidigt se alpina världsstjärnor göra upp om pallplatserna. Att uppleva ett Alpint VM på plats är något man bara inte får missa, säger hon.

Personalstiftelsen PostNord Plus och AGO Mitt i Åre har ett välutvecklat samarbete, där PostNord-anställda bland annat har tillgång till förmånliga rabatter på boende under hela året.

AGO Mitt i Åre ligger precis som namnet säger mitt i Åre, norra Europas största skidort. Företaget har funnits i Åre by i ca tio år. De har öppet året runt och med dess centrala placering är det lätt att vara gäst och lätt att nå dem.

Åres skidsäsong sträcker sig i regel mellan november och maj. Det finns 41 liftar och 89 nedfarter. Fallhöjden är 890 meter och det finns snowparks och barn-/nybörjarområden. Det finns många alternativ och olika städer att resa ifrån till Åre, läs gärna mer om destinationen och hur du tar dig dit på visitare.com

Foto: Jonas Kullman