Futsal 2016, Skövde

Premiär för Futsal i Arena Skövde.

Postmästerskapen i Futsal (inomhusfotboll) avgjordes i Skövde den gångna helgen i Arena Skövde som även är National Arena för Futsal. Mästerskapet spelas på hårt underlag och inbjöd till bra spel på hög nivå bland de 12 lag som kom till årets mästerskapet.

Även i år spelades det bara i Herrklass, då underlaget för en mixedklass inte fanns heller detta år. Mästerskapets spelades som ett gruppspel i två grupper, där de åtta bästa gick vidare till ett slutspel.

Till semifinaler tog sig Falköping, Puttes pojkar från Uppsala, Norrköping och Pughs pojkar från Enköping. I finalen som sedan gick mellan Uppsala och Enköping bjöds vi på en mycket underhållande match även detta år, båda lagen bjöd på ett riktigt bra motstånd. Uppsala var till slut ändå det starkaste laget och i andra halvlek ökade man takten och kunde till slut säkra årets mästerskap och vinna med 5-1.

I finalen utsågs även matchens lirare i turneringen, som blev Joakim Sandman i det vinnande laget Puttes pojkar från Uppsala. I matchen om tredje pris som gjordes upp mellan Falköping och Norrköping visade sig Norrköping vara det starkaste  laget och slutade då trea i turneringen. Kvällen avslutades med en gemensam middag och bowling för de lag som stannat kvar för att fira vinnarna och ha en trevlig gemenskap efter mästerskapet tillsammans

Efter att nu tagit steget från FiveASide till Futsal och en Arena för detta som ligger bra till geografiskt i vårt avlånga land kan vi nog med säkerhet säja att vi även 2017 kommer att spela i Skövde! Träna på inför nästa år så ses vi då igen med en massa bra fotboll.

Vill även i år till slut rikta ett stort tack till Uffe Jonasson som håller i spelschemat åt oss med den äran, och även domarna som såg till att så att vi följde reglerna och skötte oss.

Tack alla deltagare, Västergötlands fotbollsförbund, Arena Skövde och andra funktioner och funktionärer för deltagandet i årets Postmästerskap i Futsal

Christer Gunnarsson/Åsa Lovén 
Postens Idrottsförbund 

Resultat

  1. Puttes Pojkar Uppsala
  2. Pughs pojkar Enköping
  3. Norrköping
  4. Falköping

Finalens lirare: Joakim Sandman, Puttes Pojkar Uppsala