PM Bangolf 2018

Festligt på Tantogårdens Bangolf!

Fredag

71 spelare hade anmält sig till Bangolfen som i år gick på Tantogårdens vackra bana. En varm och vacker kväll gjorde att det inte var bara Bangolfare där utan hela parken var full med picknickande sällskap. Riktigt kul inramning av arrangemanget. 

Den stora mängden spelare gjorde att man blev tvungen att dela upp deltagarna i två grupper, en med start 16:00 och en med start 18:00! Hela upplägget var klockrent ... men då hade man inte räknat med de numera nästan obligatoriska tågförseningarna. Är det inte snöhinder så är det solkurva, typ. Ett gäng spelare från Göteborg var rejält sena men det gick att lösa med omkastningar i programmet. Sluttiden sprack men det var varmt och skönt ute så alla tog det med jämnmod.

Vassaste spelarna under fredagskvällens Gruppspel var på damsidan Anna-Karin Gustavsson, PIF Göteborg och på herrsidan Karl-Åke Fäldt från hemmaklubben SPIK. 

Lördag

Lördag morgon var det Finalspel. Inte lika festlig inramning, tyvärr, eftersom det visade sig att en hel del av fredagens picknickande sällskap inte var av en upplockande typ. Vädret var i alla fall kanon och spelarna njöt i det fina vädret.

Lördagens spel går med svårare hinder och spelarna får använda flera bollar till skillnad mot Gruppspelet där man har lätta hinder och enbart en boll. Damklassen vanns av Gunilla Almqvist, PIF Södertälje, tre slag före Katarina Karlsson, PIF Falköping och trea Maragareta Sophy, PIF Södertälje.

I Herrklassen var det än en gång Peter Karlsson, PIF Falköping som gick segrande ur striden. Tre slag före Arnold Karlsson, PIF Södertälje  och trea Tomas Nilsson, PIF Linköping.

Christer Antman

Här nedan hittar du länkar till resultat och bilder.