PM Boule 2018...

... saknade högtflygande plan!

Lätt panik utbröt när flyget från Sundsvall blev inställt och Boule-gurun Fredrik Dahlén inte kunde komma. Hans datorprogram styr hela arrangemanget. Han kunde dock fixa det hela med en medhjälpare på plats, mobil och en snabb internetuppkoppling. Ett känt begrepp i affärsvärlden är Management-by-fear men här var det Management-by-air, typ!

Årets PM i Boule hade lockat nästan hundra lag. De flesta spelade i Postmästerskapsklassen som alltid går över två dagar. Spelet inleds första dagen med gruppspel i form av Monrad. Vassast var Eva-Karin Ingelstedt  och Mikael Nilsson från Göteborg följd av Magnus Johansson och Anders Östensson från Malmö. Lagen hade samma poäng men göteborgarna hade bättre "målskillnad". Endagars spelas på samma sätt men det blir inget finalspel för dem eftersom det är en motionsklass. 

Under lunchen passade också Postens Idrottsförbund att dela ut deltagargåvor till alla som tagit Bollklassikern (Bangolf, Bowling och Boule). Den fyller dessutom 25 år i år och två av deltagarna har gjort den alla gånger. Det är Arnold Karlsson, Södertälje och Tommy Ström, Söderhamn. På lördagskvällen var det dags för Kamratmiddagen som var en härlig Italiensk buffé. Det var prisutdelning för Kubben innan Lemnells Kapell tog vid och spelade ljuv musik. En fullmatad lördag i sanning!

Till söndagens finalspel gick de 32 första lagen till A-final, 32 nästa till B-final och övriga till C-final. I A-finalen visade Eva-Karin, Mikael, Magnus och Anders att det inte var en slump att de var bäst på lördagen. De hamnade på varsin halva av fältet och gick till final. Där var det Magnus och Anders som var jämnast och blev Postmästare än en gång. De har ju några segrar sedan tidigare.

Hela arrangemanget fungerade mycket bra trots de små missödena med planbytet för kubben och borta plan för Fredrik. Tack PIF Halmstad!

Ylva Hultman/Ewa Wiklund/Christer Antman

Resultatlistor hittar du nedan. Det finns också länk till bilder! Detta var ett samarrangemang designat Postens Idrottsförbund, läs om kubben på länken nedan!