PM Boule 2021

Anders och Magnus vinnare i Söderhamn!

Årets postmästerskap i boule gick av stapeln på Hällåsen i Söderhamn. Lördagen bjöd på gruppspel i tvådagars och spel "alla mot alla" i endagars. Både en- och tvådagars spelades som vanligt i form av monrad där de 16 bästa lagen i tvådagars gick till A-final. Övriga tvådagars spelade B - och C - finaler. Inget finalspel i endagars.

Lördagskvällens kamratmiddag i form av italiensk buffé intogs på Östra berget och underhållningen stod duon Ljungström & jag för. De bjöd även på ett uppskattat quiz.

Efter mörkrets inbrott lystes hela Söderhamnsån upp av marschaller hela vägen ut till havet, en så kallad ”lyskväll”. Det har  blivit en tradition att tända ljus sista lördagen i augusti. Idén kommer ursprungligen från Finland och hämtades hem av Enångersbon Hjalmar Åker 1990 enligt Wikipedia.

Söndagens finalspel lystes upp av en värmande sol och tidsplanen höll jättebra. En bländande lyskväll följdes upp av ett lika bländande finalspel! I A-finalen mötte Malmös Magnus Johansson och Anders Östensson, Göteborgslaget Mikael Nilsson och Jan Viberg.

Magnus och Anders låg under med 11 - 8 när Mikael och Jan gjorde en liten taktisk miss. De spelade bort sina sex klot och Magnus och Anders kunde vinna omgången med 5 poäng och hela matchen med 13 - 11! Målsättningen var att söndagens spel och prisutdelningar skulle vara klart kl 14:00, tidsschemat höll och alla kunde starta hemresan på utsatt tid.

Ewa Wiklund

Länkar till resultat och bilder hittar du nedan!