PM Boule 2022

Kul spel i Ulricehamn!

Årets Postmästerskap gick på Lassalyckan i Ulricehamn.  Vi hade spelstart strax innan 9.00 på lördagen i ljummet och fint väder med kanonbra banor.  Det var monradspel i sex omgångar, både för endagars- och tvådagarsgrupperna.

Efter en timme började det regna men Postisar är ett tåligt släkte härdade av brevbäring i varierat väder.  När det dessutom var luftvarmt, hög stämning och mycket skratt så blev boulespelandet riktigt roligt. För dem som valt endagarsspel var det färdigspelat efter de sex omgångarna och priser lottades ut bland deltagarna.

På kvällen var det ingen kamratmiddag, men folk umgicks och roade sig på hotellen eller stan. 

För de som valt tvådagarsspel blev det finalspel på söndagen med de 16 bästa i lördagens monrad lagen till A-final. Övriga tvådagars spelade B – och C –finaler. 

Väderprognosen lovade minst lika mycket regn eller mer, så vi tog det säkra framför det osäkra. Spelet gick inomhus i den fina boulehallen som hade 20 banor. Det innebar att 2 matcher fick genom lottning spelas utomhus. Inomhus var banorna av helt annan karaktär. Det var säkert till problem för en del, men vi fick se mycket fint boulespel.

I A-finalen möttes Pär Lundin/ Motala och Hans Brandin/SPIK mot Torbjörn Hedström och Christer Hedström/ SPIK. Det bjöds på fint spel med många fina lägg och skott. Men Hedströms kunde till slut ta hem en komfortabel vinst med 13-3 och koras till Årets Postmästare. Ett stort Grattis till dem!

Ett STORT TACK till Ulricehamns IF Boule för ett fantastiskt välorganiserat och trevligt arrangemang!

Ylva Hultman
Postens Idrottsförbund

Länkar till resultat och bilder hittar du nedan!