PM Bowling 2019

The Golden Three, Leif, Carina och Bengt!

Lördag

På lördagen spelade alla sex serier amerikanskt spel. Mikael Roos, PIF Göteborg lade ribban direkt med att sätta 300 poäng i första omgången. Det är creme de la creme i Bowlingkretsar och innebär att man gör 12 strike i rad och är maximal utdelning under en omgång. De åtta bästa i Tävlingsklasserna går vidare till Finalspel på söndagen. 

Motionsklassen utkämpades på en annan nivå. En och annan strike varvades med slag direkt i rännan. Alla har roligt och många skratt blir det. Man kan tycka att rulla ett tungt klot för att vräka omkull tio käglor är en barnlek! Hur svårt kan det vara?  Svårt, väldigt svårt, kan jag intyga! Det är bara att knyta handen i fickan och bita sig i läppen. Man tänker att nästa år så... 

Kamratmiddag på lördag kväll och Trubadur som underhöll med sång och musik. Leif Johansson visade sig vara en man med många talanger. Förutom lördagens högsta resultat efter sex serier visade han sig vara en bra sångare kompad av vår trubadur.

Söndag

Finalspelet började med att alla spelade fyra serier, sedan gick de fyra bästa från varje klass vidare till Karusellen. Damklassen var en ren intern uppgörelse mellan klubbkamraterna Carina Fredriksson, och Anne-Marie Engström från Norrköpingsposten. Carina gick segrande ur striden.

Även Herrklassen var en intern uppgörelse mellan Leif Johansson och Mikael Roos, PIF Göteborg. De var finalmotståndare även i fjol då Mikael vann. Den här gången var Leif den jämnaste med ett snitt på 250/serie i finalen! Oerhört högklassigt spel i finalen av bägge! 

Oldboys vanns av Bengt Lindewall, PIF Göteborg som slog fjolårsmästaren Olle Ivert, Lulepostens IF. Hmmm, Luleå mot Göteborg, kan bli ett sådant möte i SHL-slutspelet, kanske t.o.m. Finalen!

Länkar till resultat och bilder hittar du nedan!

Vi tackar PIF Västerås för ett mycket trevligt och välordnat arrangemang.

Christer Antman
Postens idrottsförbund