PM Golf 2016, Öland

Snårigt spel på Ekerum GK

Förra gången vi var på Ekerum, 2005, hade vi ett riktigt fint väder med sol och knappt någon vind. Ett perfekt golfväder! Vädret under årets mästerskap var likadant. Hur kanon som helst. Banorna hade däremot förändrats och bjöd på en rejäl utmaning.

Vintern 2014-2015 genomfördes en omfattande ekologisk renovering av ena banan, Långe Jan. Den är återställd till hur det en gång såg ut på Öland. Matjorden från åkermarken har grävts upp och forslats bort. Istället har man plockat fram den sand som naturen en gång välsignat Ekerum med. Alla områden på Ekerum har sand från Ekerum, sand som alltid legat här. Dessa kantas av öländska ”torrängar”, med glest, svajande gräs och blommor. Det gör att det blir svårspelat men kul.

Alla var taggade att gå ut för första dagens spel. Vid 10:00 gick shotgun skottet. Efter första dagens spel samlades de flesta och åt en god buffé och kunde snacka igenom alla missar man gjorde under dagen men givetvis även de slag som man gärna kommer ihåg.

Dag två var det klockan 09:00 startskottet gick. Även då var det kanon väder och alla var lika taggade som dag ett att få svinga lite utan på banan. Vid dagens slut stod, inte oväntat, Mats Birgersson, PIF Norrköping som segrade i A-klassen. Det var inte första gången han blev Postmästare men nu fullkomligt krossade han motståndet och vann med 17 slag! Damklassen vanns av Catharina Persson, PKK Malmö, hon har också stått överst på pallen tidigare (2014). B-klassen vanns av Mikael Karlsson, PIF Helsingborg.

Nu jobbar vi alla på att locka fler till nästa års mästerskap så fler får uppleva hur kul det är med ett par rundor golf och framför allt få träffa arbetskamrater från hela landet under lättsamma former.

Ett stort grattis säger vi till alla deltagare som fick en fin helg på Öland.

Christer Andersson

Resultat och länkar till Bildgallerier hittar du nedan, det finns två galleríer från året!
Var du med? Ladda gärna upp dina bilder i bildgalleriet nedan!