PM Golf 2018 ...

... ett arrangemang i rejäl medvind!

Alla packade sina klubbor för att fara till Värmland, närmare bestämt Hammarö GK för årets Postmästerskap i golf. Väderprognosen för helgen var inte munter. Regn och vindar upp mot stormstyrka utlovades. Golf är en utomhussport och som golfare är man van vid varierat väder men lite oroande var det. Som tur var visade det sig att prognosen var fake news!

När startskottet för första dagens spel sköts blåste det en del men ingenting mot prognosen, och av regnet såg man inte en droppe som tur var. Omdömet om banan var bara positivt då den var i riktigt bra skick men ganska svårspelad för undertecknad som gärna hittade ut till kantarellskogen istället för på fairway. Å andra sidan var det lä där.

Kamratmiddagen på fredagskvällen utgjordes av en riktig delikatessbuffé där det fanns något för alla. Efter maten delades det ut pris till bästa lag. Lagtävlingen vanns som förra året av Norrköpingspostens IF (Jonas Lindeblad, Magnus Crifält och Marcus Johansson)

Prognosen under fredagskvällen var att det skulle bli storm till lördagens spel. Som tur var  besannades inte farhågorna om stormstyrka på vindarna men det blåste kraftigt. Solen tittade fram under dagen och det blev en rafflande avslutning då Mats Birgersson ledde med två slag mot Jonas Lindeblad inför sista hålet och de flesta trodde det var klart. Men Mats tappade på sista hålet.

Omspel väntade och det var inte förrän på fjärde omspelhålet som Mats kunde avgöra med en lång putt. Kul att så många följde med och tittade på avslutningen. Grattis till alla som var med och lite extra grattis till alla vinnare; i Damklassen Monica Eriksson, Avesta PIF, Herrar A-klass Mats Birgersson, Norrköpingspostens IF och Herrar B-klass Mats Holm, Arlanda

Tack alla som deltog för en fantastisk helg, hoppas få se er nästa år igen.

Keep Swinging
Christer Andersson

Resultat hittar du nedan!