Glatt på kalas

Lulepostens IF firade 70 år med friluftsdag

70 år är en ansenlig ålder för en Idrottsförening och vi ville göra något extra. En fest men med motion och rörelse som grundtema. En friluftsdag med Käk å Sånt blev slutprodukten. Vi tog kontakt med Postfolket och de var med på vagnen. Inbjudan gick ut till alla inom området och drygt fyrtio nappade. Blev en friluftsdag med sen lunch/tidig middag kan man säga. 

Dagen inleddes klockan 10 med Posttrampet hemmaplan. 11 cyklister hade tagit med sig cyklarna och cyklade en fyramilsrunda från Avan mot  Boden längs Luleälven svängde av mot klassiska punkt 49, alla som legat i lumpen i Boden vet var det är, och fortsatte mot Selet. Vi passerade Aldersjön där åtskilliga militärer solbadat när de inte krigat. Vacker sträcka med lite biltrafik, perfekt!

Sju stycken hade tagit alternativet att cykla till/från Avan, en sträcka på två mil enkel väg.  Tre drog iväg på en löprunda medans övriga spelade Boule eller bara umgicks i det vackra vädret.

De som motionerat hade möjlighet att bada vedeldad bastu och duscha i anslutning till Byagården. Vid tvåtiden, när alla var rena och kammade, var det dags att glida in till dukat bord. Där serverades en välkomstdrink och musik av vår egen trubadur, MacAllan! Han har ett långt förflutet i Posten och livnär sig på musiken numera!

Cateringmat levererades från en restaurang i Boden, fläskfilé med gratäng och såser, mums! Kaffe och kaka, naturligtvis, och ett par timmars musik med MacAllan. Under musiken pratades minnen från förr. Vi har haft många roliga stunder som när vi var 350 stycken som gick Postgången 1986 eller när vi var 98 lulebor som åkte till Stockholm 1998 och sprang Postmilen. Vi har haft Postmästerskap i Luleå, skidor har varit här flera gånger och Postmilen 2003.

Folk som jobbat i Posten men avslutat sin anställning av någon anledning pratar alltid om att det är framförallt PIF-aktiviteterna man saknar. En sådan här gång, när minnena väcks till liv, förstår man dem. Vi har varit, och är, en postfamilj. Kommer osökt att tänka på Susanne Reuters ord till sonen Max i Svensson, Svensson "familjer är till för att splittras!"

Fick faktiskt frågan från en del som slutat i Posten om de kunde komma. Så här med facit i hand så hade det fungerat men vi var lite osäker på hur många som rymdes i lokalen. De flesta ville ha en repris nästa år, vi får grunna på det. Kräver en hel del förarbete men man skall aldrig säga aldrig. Kommer en åttioårsdag också...

Ovan, till vänster, är en glad trio, antagligen efter stafettseger i Postmästerskapet i Måttsund 1985. Lennart Eckebring, Bengt Lövgren och Harry Olli. 

Christer Antman