PM Bowling 2022 Stockholm

Årets spel är över och två Postmästare är korade!

Årets Postmästerskap i bowling spelades på Bowl-o- Rama i Årsta. Vi spelade i två klasser, Dam och Herr. Alla spelade sex serier efter bästa förmåga och vi kunde alla hålla till på samma sida i hallen. Det var också kul med 6 stycken nya ungdomar från Vimmerby! Det är just det vi behöver – fler ungdomar!

På kvällen var det kamratmiddag i bowlinghallen. Vi började med ”skojbowling” som också var moonlightbowling. Det var ju ovant för tävlingsspelarna...., men riktigt kul. Först var det lagtävling och sedan blev det individuellt. Efter hopp och lek bjöds vi på tacobuffé och underhållning av trubaduren MacAllan. Det blev trevligt musikquiz och lite dans mot slutet. En härlig kväll med massa gemenskap.

På söndagen var det dags för finalspelet. Åtta Herrar och sex Damer spelade först fyra serier där de fyra bästa gick vidare. Efter det var det dags för karusellspel. Där åker den spelare ut som har lägst poäng i de två första serierna. När två spelare återstår spelar de två serier.

Årets DamPostmästare blev Lisa Hellsten, SPIK. Hon spelade återigen mycket bra och kunde ta ytterligare en medalj. Årets HerrPostmästare blev Stefan Runström också han från SPIK. Han spelade också mycket bra och kunde dessutom bjuda publiken på en 300-serie! För er som inte är riktigt hemma i bowling kan vi tala om att de innebär 12 strikar i rad! Stort GRATTIS till Lisa och Stefan!

Vi tackar SPIK för ett fint genomfört arrangemang! Ett stort tack också till hallchefen Kaj för stor hjälp!

Ylva Hultman
Postens Idrottsförbund

Länkar till bilder och resultat nedan!