PM Golf 2021 Jönköping

Sista bollen är slagen och årets Postmästare är korad!

Tävlingarna genomfördes detta år på A6 golfklubb i Jönköping som har en fin anläggning med 27 hål och ett övningsområde. De har en inbjudande atmosfär och fina banor som ligger ett stenkast från E4 med bra boende i närområdet. 

Torsdagen startade med kraftigt regn i stort sett hela dagen och det föll totalt 35 mm regn! På fredag morgon så började de mörka molnen skingra sig något och det var i stor sett regnfritt så när som på lite duggregn bara. Banan och greenerna var trots allt regnet i fint skick och gjorde att fredagens spel fungerade riktigt bra. 

De flesta deltog i fredagens Kamratmiddag och passade på att diskutera dagens framgångar och kanske motgångar på banan. Restaurangen hade dukat upp en läcker middagsbuffé som bidrog till att höja stämningen.

Som vanligt utdelades mästerskapspriser i lag under fredagskvällen. Lagtävlingen för herrar genomfördes under fredagen och vanns av ett mixat lag från Eskilstuna, södra Närke och Norrköping. Laget bestod av Johan Hillström, Christer Ljungholm och Jonas Lindeblad. Tyvärr blev det ingen lagtävling för damerna.  Det delades även ut pris för ”närmast hål” ut under kvällen. Min blygsamhet förbjuder mig att nämna vem som vann tävlingen!

Lördagen bjöd på ett fint väder och man njöt verkligen i solen när den titta fram och av de fina banorna. Svensk mästare i damklassen blev i år Charlotte Thur, följd av tvåan Monika Ax, Visby och trea  Monica Eriksson, Avesta.

A-klassen för herrar var mycket jämn, och de skiljde bara ett slag mellan ettan och tvåan. Men svensk mästare blev Jonas Lindeblad, Norrköping tätt följd av Andreas Lind också från Norrköping, på tredje plats slutade Michael Norrman, Hässleholm. I B-klassen för herrar försvarade Joakim Damm, PIF Falköping sin tidigare vinst och blev svensk mästare, två slutade Mats Holm, SPIK och trea blev här Patrik Högg.

Grattis säger vi än en gång till vinnarna och ett stort tack till A6 Golfklubb. Ett särskilt tack till Per Simonsson och hans medarbetare på golfklubben samt resturangen för den goda maten till luncherna.

Ett bra genomfört arrangemang under helgen och till alla som kom till postmästerskapen i helgen säger jag bara tack ska ni ha för en underbar helg, svinga lugnt och träna på till nästa år. Vi lovade varandra att ta med minst en ny deltagare till nästa år!

/Christer Gunnarsson