PM Padel 2021 Helsingborg

Eskilstuna historiska vinnare i första PM Padel!

Det första Postmästerskap Padel har spelats. Riktigt kul att det var ett stort intresse för den snabbast växande idrotten i Sverige. Det var tvunget att sätta ett maxtak på 24 lag för att allt skulle hinnas med under en helg. 

Mästerskapet spelades med gruppspel och åttondelsfinaler under lördagen. Under söndagen var det kvarts- semi- och finalspel. Upplägget gjorde att alla fick spela minst tre matcher och de som gick längst spelade sex matcher. Matcherna spelades på tid, 50 minuter med inbollning i tio minuter.

Det var bara en klass och det gjorde att det blev lite ojämna matcher emellanåt. Det är dessutom rätt tufft att spela 2 - 3 timmar per dag och det var lite stela spelare efter lördagens gruppspel. En natts sömn och kanske lite liniment gjorde att alla infann sig söndag morgon för finalspel med direkt utslagning.

Efter lördagens resultat hade spelarna hamnat i tre grupper inför söndagens spel, A-, B- och C-final. Riktigt kul när de kunde spelas samtidigt då vi hade tillgång till 12 banor första timman.

Efter två dagars spel kunde Eskiltunalaget Allan Delac och Mikael Hansson föra in den åtråvärda titeln Postmästare Padel i sitt CV. I finalen bjöd de på fint spel och härliga bolldueller med Daniél Mendoza och Sotiris Dede, Malmö.

Marie Svensson och Linda Persson, Eskilstuna vann B-finalen. Mattias Olsson och Juan Reyes, Norrköping vann C-finalen. Eskilstuna var bra representerat med två lag i A-final och vinnare i B-finalen. Även Marie och Linda var snubblande nära att hamna i A-finalen.

På det hela taget en trevlig och innehållsrik helg. De flesta verkade sugna på en repris och det är nog troligt att det blir en. Problemet är att hitta en lika bra lokal för en turnering som Padel Crew i Helsingborg. Det är hårt tryck på hallar i hela Sverige men någonstans i Mälardalen kanske det finns en hall för oss!

Ett stort tack till Mats Svensson och PIF Helsingborg för ett bra genomfört arrangemang. Mats har gjort ett hästjobb med att rodda alltihop i hamn och det är riktigt kul att det finns eldsjälar som han!

/Christer Antman

Finallagen, fr vänster: Allan Delac, Mikael Hansson, Eskilstuna, Sotiris Dede och Daniél Mendoza Malmö.

 Finallagen, fr vänster: Allan Delac, Mikael Hansson, Eskilstuna, Sotiris Dede och Daniél Mendoza Malmö.

Länkar till bilder och resultat nedan!