PM Padel 2022 Eskilstuna

Borlängekillarna Jon och Peter nya Postmästare!

Det andra Postmästerskap Padel är över. 21 lag sökte sig en vacker novemberhelg till Stiga Sports Padel Center i Eskilstuna för att göra upp om årets Mästerskapstitel. 

Mästerskapet spelades med poolspel under lördagen. Under söndagen var det kvarts- semi- och finalspel. Upplägget gjorde att alla fick spela minst fyra matcher och de som gick längst spelade sex matcher. Matcherna spelas i form av två vanliga set, först till 6 game med tiebreak vid ställningen 6-6 i game. Vid 1-1 i set spelas ett supertiebreak först till 10 poäng. Upplägget i år gav kortare, men fler, matcher för varje lag. 

Poolspel på lördagen där fjolårsvinnarna och hemmaplansspelarna Allan Delac och Mikael Hansson relativt komfortabelt vann sin grupp.  Efter placering indelades lagen i A- B- och C-slutspel.

Söndagens finalspel gav jämnare matcher med långa härliga dueller. I A-semifinalen möttes fjolårsvinnarna Allan och Mikael ett par från Köping/Örebro, Alexander Jaska och Henry Grönvall. Efter en hård match stod Alexander och Henry som vinnare. I den andra semin mötte Göran Sahlin och Fredrik Boman, Falköping, Jon Bergman och Peter Andersson, Borlänge. Jon och Peter vann tämligen komfortabelt. 

A-finalen blev en uppgörelse mellan Alexander/Henry och stålmännen från Borlänge,  Jon/Peter. Jon med ett förflutet som hockeyspelare och Peter med en bakgrund som tennisspelare för ett tjugotal år sedan visade sig komplettera varandra väldigt bra. Resultatet ljuger lite, många långa härliga bollar i finalen men i avslutningarna var Borlängekillarna, Jon och Peter, vassast och tog mycket rättvis med sig Postmästartitlarna hem. 

I B-finalen vann hemmalaget Niklas Hedström och Mathias Carnbrand över Natalia Durisova och Viktor Lindholm, Stockholm, efter en jämn match. C-finalen vanns av Roger Andersson och Robin Kumlin, Uppsala.

Det var en trevlig och ljus hall och lätt att få en överblick av planerna från läktaren. Kanonsevice med resultat och spelupplägg av Fredrik i hallen gjorde att allt fungerade perfekt. Idel lovord från alla spelare. Hoppas alla är taggade och kommer 2023, vilken ort det blir kommer vi att presentera senare.

Naturligtvis riktar vi ett tack till Maria och övriga i PIF Eskilstuna som var behjälpliga med det praktiska kring arrangemanget!

/Christer Antman

Finallagen, fr vänster: Henry Grönvall, Alexander Jaska, Köping, Jon Bergman och Peter Andersson, Borlänge.

 Finallagen, fr vänster: Henry Grönvall och Alexander Jaska, Örebro/Köping och Postmästarna Jon Bergman och Peter Andersson, Borlänge.

Länkar till bilder och resultat nedan!