Postmilen 2018 Stockholm

Soligt när Postmilen fyllde 30 år!

Blå himmel och sol mötte deltagarna i trettioårsfirande Postmilen som gick av stapeln i Stockholm med start och mål vid PostNords huvudkontor Arken. Loppet var öppet inte bara för PostNord-anställda utan också för anhöriga. Med anledning av firandet anordnades dessutom en barnklass för de upp till 11 år.

Upp till 11 var dagens första lopp. Det gick på en dryga kilometern lång bana runt Arken och hade ett tjugotal deltagare. Ingen tidtagning naturligtvis, alla hade utrustats med en tröja med startnummer 1 eftersom alla som rör sig är vinnare. Väl i mål fick alla en guldmedalj och en ryggsäck fylld med tablettaskar och ett spel. Vi hade lite funderingar om godiset men det var lördag så vi hoppas det var okej, deltagarna var i alla fall rejält nöjda!

Som Gustaf sa när han gick upp och fikade med mamma efter loppet, rejält imponerad av lokalerna och nöjd med sin insats: - Fett kul att känna någon på PostNord!  Se där en blivande kundrelation att vårda och uppskatta!

Sedan var det de drygt 400 millöparnas tur att ställa sig på startlinjen. I Herrklassen blev det snabbt en ledartrio bestående av fjolårvinnaren Pär Uggla, Sandviken, fjolårstvåan Niklas Henningsson, Stockholm och vinnaren från 2015 och 2016, Mattias Nätterlund, Örebro. I år var det Niklas som var hetast och kopplade ett grepp efter Karlberg som höll hela loppet. Segermarginalen blev hela 43 sekunder till Pär som blev tvåa strax före Mattias.

I Damklassen var Åsa Höög, Kumla fullständigt ohotad. Hon har under många år hållt en hög och jämn kvalité och har samlat på sig Postmästerskapsmedaljer i både skidor och löpning. Tvåa blev Josefine Hesselvall, Södertälje och trea Julia Hagberg, Kalmar.

Ca 100 löpare hade valt den korta banan. De fick en härlig jogg/promenad i Karlbergs slottspark helt utan tävlingsmoment. 

Den efterlängtade värmen som kommit gjorde att loppet blev lite tyngre än vanligt, man kan lugnt säga att alla deltagare hade solsken i blick både bokstavligt och symboliskt! Inga sura miner var man än vände blicken.

En stor del av äran för alla nöjda löpare är banläggarens, Annelie Buller, förtjänst. Hon hade hittat en vacker bana som innehöll löpning i Karlbergs Slottspark, Karlbergs kanal och efter Huvudsta strand. Den passerade Pampas Marina, Huvudstabadet, Huvudsta ridstall och en 4H-gård. Allt mindre än fem kilometer från centrala Stockholm!

Stallet ställde till det lite eftersom de hade en ponnytävling med 200 deltagare. Det kom fram sent i planeringen. Lösningen blev att springa runt området och det gjorde att den mäthjulmätta banan blev ca 200 meter för lång.  Vi fattade beslutet att inte försöka ta bort något på banan eftersom det hade ställt till det med polistillstånd m.m.

Kvällens begivenhet, Kamratmiddagen, hölls i Norra Latins imponerande lokaler. Den innehåller "Grafitti", väggmålningar, från förra sekelskiftet av Prins Eugen, Bruno Liljefors, Carl Larsson m. fl. Vi serverades en buffémiddag och avslutade med kladdkaka och en kopp kaffe. Sedan var det dags för dans. För dansmusiken svarade Voize och för Discot DJ Peo. Bägga dansgolven fylldes på nolltid.

Christer Antman

Länk till resultat, en film från starten och bilder hittar du nedan.
OBS! När du klickar på ditt namn i resultatlistan  kan du se en film på din målgång!

Ett stort tack till arrangerande förening, Stockholmspostens IK! Nästa Postmil går i Norrköping den 11 maj 2019!