Postskidan 2018

Målinriktad tur i Sundsvall!

Andra helgen i februari var det dags att packa pjäxor, skidor, stavar och ett glatt humör för det var dags för Postskidan. I år gick den på Södra Bergets Skidstadion med boende på Hotell Södra Berget. 

Vi har några år haft problem med snötillgång i samband med arrangemanget. Detta var inte fallet i år! Med ett snödjup på över metern var snötillgången minsta bekymret. En vecka före Postskidan kom det dessutom så mycket snö att skolor stängdes och tågtrafiken var avstängd i fem dagar!

Postskidan

Helgen inleddes med en välbesökt Skidskola (läs mer om den via länk nedan) innan det var dags för starten av Postskidan. Stadion ligger i naturskön miljö, och snötyngda träd gav en fin inramning till loppet. En exotisk upplevelse för deltagarna från södra delarna av landet som knappt sett snö.

Redan från start var det full fart på 135 Carina Modén Aronsson, Östersund och 4 Mats Dahlberg, Luleå. Mats var också först i mål av herrarna följd av klubbkompisarna Harry Olli och Ingvar Johansson. Carina tog inte oväntat hem damklassen före Josefine Hesselvall, Södertälje och Maggan Berglund, Malmö. 

De jag pratade med tyckte banan var vacker och rolig men lite tyngre än vanligt eftersom terrängen är småkuperad. Banläggarna från Stockviks SF hade gjort ett bra jobb med spåren. Det var som att åka i räls var den allmänna meningen.

Kamratmiddagen

Kvällens begivenheter bestod av en riklig norrländsk buffé och sedan ett välfyllt dansgolv där våra skidåkare taktfast svängde runt till tonerna av Highlights. En fullmatad helg på min ära! Som i alla andra av PIF:s arrangemang är ändå alla vinnare. Att umgås några timmar först på en aktivitet, sedan vid ett middagsbord och slutligen på ett dansgolv gör att  man somnar trött men med ett leende på läpparna!

Lite kul är det att stockholmarna tyckte att de åkte upp till Norrland. Sex mil inåt landet från Sundsvall ligger nämligen Sveriges geografiska mittpunkt, man är alltså inte ens på övre halvan av Sverige! Det är mycket närmare till Stallmästaregården än till Norrbotten!

Länk till bilder, resultat, Skidskolan och en film från starten finner du här nedan.

Christer Antman