Postskidan 2021

Hemma bäst - men 2022 då blir det åka av!

Den centrala Postskidan fick ställas in av kända skäl och föreningarna fick ordna aktiviteten på hemmaplan istället. Tyvärr saknar en del orter naturlig tillgång till snö så en del föreningar i de sydligare delarna av landet fick köra stavgång. Totalt var det 350 deltagare från 34 föreningar som deltog.

Det är faktiskt jobbigare att gå stavgång en mil eftersom man inte får njuta av de härliga nerförsluten när man kan krypa ihop och glida. Fungerar inte med stavgång kan jag direkt säga, försöker man står man på näsan direkt! Fanns också de som åkt onödigt långt, lulekillarna Harry och Ingvar har över 200 mil på skidor...var! 

Vinnare av presentkorten blev Anna Lundahl, Göteborg PIF, Erika Gustafsson, Helsingborg PIF, Tobbe Jonsson, Linköping PIF,  Annelie Buller Granlund, SPIK och Monika Ax, Visby PIF. Presentkorten samt trisslotter till var femte deltagare skickas direkt till föreningarna.

Postskidan 19 februari 2022 - Mora

Vi vill gärna presentera nästa års ort, välkänd, legendarisk och mytomspunnen! Ända sedan Gustav Eriksson (bytte sedan efternamn till Vasa, tur det, Erikssonloppet hade inte varit en hit!) 1521 drog sträckningen för det första vasaloppsspåret har det varit fokus på skidor. Vi som varit där tidigare vet att det levereras kanonarrangemang.

Högsta hyssj, hyssj, men bara oss emellan. Det ryktas om en buss från Stockholm, på samma sätt som till Sollefteå, men det är bara på planeringsstadiet!

 /Christer Antman

  • Skriv ut