Posttrampet 2018 ...

... en tramp i repris!

Cykla efter Göta Kanal är stort! Posttrampet 2014 var en succé och efter det kom flera förfrågningar om när den skall gå i repris. Kanalledningen i Postens Idrottsförbund, som lägger upp programtablån, föll till föga och beslutade att köra igen. Drygt 250 hjälmförsedda cyklister kände sig kallade att anta utmaningen.

Ingen stress gällde på den smala banan som följde kanalen i 18 km innan vändpunkten i Töreboda. Där serverades en banan och man kunde fylla på vattenflaskan. För enkelhetens skull var det exakt samma bana tillbaka, ja, naturligtvis gick den åt andra hållet. Det är faktiskt lite kul när man har en motionsslinga som man går/joggar ofta. Prova gå/jogga den bakvägen, det blir en helt ny upplevelse. Kan till och med vara svårt att känna igen sig. På vägen passerades Skördemarknaden i Hajstorp där det enligt obekräftade rykten gjordes en hel del fynd. Många stannade i alla fall till där och försäljning av hamburgare, korv m.m. lär ha ökat.

Efter cyklingen var det dags för After Bike i Kanalstugans uteservering med ett par trubadurer och försäljning av diverse förtäring som hamburgare, mackor, dryck ... När alla var mätta och belåtna var det bara att äntra bussen till Skövde och uppsöka hotellrummet för tvagning och en stund för återhämtning innan det var hög tid för högtidsstassen och middag.

Det är alltid lika populärt med en buffémiddag efter man gjort ett rejält dagsverke. Man bränner rejält med kalorier när man cyklar i några timmar men det har samtidigt varit väldigt gott om mat under dagen. För att få plus och minus i kaloriintag kontra kaloriförbränning att gå ihop så fanns det naturligtvis dans på schemat! Takten hölls av Martinez och det var med lite stela ben och stinna magar dansgolvet äntrades men efter några takter verkade besvären vara som bortblåsta. Vi får faktiskt väldigt bra cred från dansbanden på våra tillställningar. De tycker att det är mycket dansanta människor i PostNord och det uppskattas hos dem som jobbar på ackord!

Kul dessutom att alla pratar om en enda kanal. Ni vet hur det är, nuförtiden alla har sett olika program, filmer på Netflix, Youtube osv. Här är det som i TV:s barndom en enda kanal är snackisen och alla var med och bidrar med sin pusselbit av det hela. Tror inte vi haft något arrangemang som varit lika filmat/fotat av alla deltagare. De stackare som var nervösa inför slussning blev nog inte lugnare när det stod en massa cyklister och fotade/filmade dem.

Roligt arrangemang att fixa är det också. För regin stod Postens Idrottsförbund och Kameraman, som oftast, Thomas Samuelsson. Thomas bilder hittar ni på länken nedan. Söker ni resultat? Glöm det! Här fanns ingen tävlingshets eller tidtagning, bara en skön upplevelse! 

Christer Antman