Posttrampet 2022

Trevlig cykeltur i cykelstaden Motala!

Årets Postttrampet gick på legendarisk mark. Start och mål i Motala vid Baltzar von Platens grav, "projektledaren" för Göta Kanal. Han hade iofs 58 000 indelta soldater som spadgrävde kanalen till hjälp.

Banan var 38 km och gick runt sjön Boren varav en kortare sträcka pä grusväg. Grus, vind och några rejäla uppförsbackar satte cyklisterna på prövning men sådan är den ädla sporten cykling. Det man mera sällan hör av utövarna är de underbara nerförsbackarna och medvinden som naturligtvis finns där när man cyklar en rundbana. 

Alla fick med sig en goodiebag med en väst, en kexchoklad och en flaska vatten innan start. Halvvägs efter banan fanns det dessutom  en banankontroll i vackra Borensberg. De jag pratade med efteråt var nöjd med turen och tyckte att banan var vacker. 

After Bike var på Harrys, nära hotellen. Det skulle varit ett band som lirat irländsk musik där men de var tvungen att ställa in eftersom en av bandmedlemmarna blivit sjuk och det inte gick att hitta någon ersättare med så kort varsel.

Lite kul när några av deltagarna berättade att de gått runt i Motala och sökt efter Harrys och så låg den bara 20 meter från hotellet där de bodde! Det var för övrigt ett tight arrangemang där starten låg dryga kilometern från hotellet och kamratmiddagen ett par hundra meter bort.

Buffémiddag på restaurang Sjöbris med dans till tonerna av Åländska Högtryck avslutade en  mycket lyckad dag!

Som vanligt hittar du bilder från loppet på länken nedan!

/Christer Antman

  • Skriv ut