Ny flygplats öppnas i Sälen i december

Helgen den 21 - 22 december är det invigningshelg på Scandinavian Mountain Airport, den nya flygplatsen i Sälen. Alldeles intill stiftelsens anläggning Sälenhornet Resort i Stöten i Sälenfjällen.

- Flygplatsen blir perfekt för våra PostNord-anställda/-seniorer och andra gäster, säger Eva Kristiansson VD Personalstiftelsen PostNord Plus. Skidområdet Stöten i Sälenfjällen och vår semesteranläggning Sälenhornet Resort ligger nära flygplatsen, vilket gör det smidigt att bo hos oss.

Invigningen sammanfaller med att de första flygplanen landar på flygplatsen.

Läs mer här på Stötens hemsida

Den nya landningsbanan är 2 500 meter lång och kan ta emot de flesta flygplanstyper. Flygplatsen och ligger på samma plats som det tidigare flygfältet i Sälen, precis på gränsen till Norge.

Från flygplatsen kan man se både bergen i Trysil såsom i Sälenfjällen.

Terminalbyggnaden har kapacitet att hantera fyra flighter samtidigt. Den innehåller även restaurang, taxfreebutik och shop. I direkt anslutning till terminalen finns hyrbil, taxi och buss.

Scandinavian Mountains Airport har initierats och ägs av det lokala näringslivet.

På Scandinavian Mountain Airport hemsida kan du läsa mer om den nya flygplatsen, följa bygget, boka din flygbiljett till Sälen med mera: https://scandinavianmountains.se/

Källa: Malungs kommun och Scandinavian Mountain Airport hemsida