Valborg, wellness och vårstädning!

Visst är det härligt skönt direkt efter att man har gjort en riktig vårstädning där hemma?! Varför inte passa på att vårstäda både dig själv och ditt hem denna Valborg?!

Ge dig själv möjlighet att släppa taget om det gamla och ge plats för det nya i kropp, tanke och själ liksom hus, hem och vrå.

Här kommer din Valborgsfixlista

1. Ta en morgonpromenad och njut av vårljuset. Låt armarna röra sig fritt. Gå med rak rygg och starka steg. Andas meditativa andetag. Fyll promenaden med positiva tankar (om du går själv) eller positiva samtal (om ni är flera).

2. När du kommer hem igen omvandlar du badrummet till ditt eget spa. Ta fram alla produkter som står där och gömmer sig i skåpen! Tänd ljus. Spela favoritlistan med bästa spamusiken. Börja med en helkroppspeeling om du har tillgång till det eller gör din egen mix med grovkornigt salt, olivolja och mosad frukt. Duscha eller bada. Tvätta håret. Massera in en hårinpackning och gör en skön huvudmassage*. Forma fingrarna som en kratta och massera igenom hela hårbotten. Blunda, slappna av och låt ”din inre massör” göra jobbet. Rengör ansiktet. Använd gärna en mild peeling. Lägg en ansiktsmask. Låt verka medan du gör lite pedikyr på dina fötter. Skölj av ansiktsmask och hårinpackning. Klä dig i myskläder.

*klicka här för att följa massageinstruktion på youtube

3. Nu är det dags för en härlig frukost. Lägg extra mycket omtanke på dukning och dekoration. Starta med en wellness-smoothie av t.ex. havremjölk, banan, mango och melon. Du får i dig mängdvis med vitaminer och stimulerar samtidigt detox och utrensning.  

4. Nu är det dags att städmotionera hemma. Dammsuga och tvätta golven. Putsa fönster. Tvätta väggarna. Damma av allt som står framme. Bädda rent. Rengör badrummets stora ytor och även i köket.  

5. Ta en välförtjänt paus på förmiddagen och vila dig. Drick kokt vatten eller te som bidrar till utrensning och rening i kroppen. Gör en guidad meditation* som ger dig ny kraft.

*Klicka här för att lyssna på meditationen på youtube

6. Nu är det dags att fortsätta städningen på detaljnivå. Rensa i kylen, skafferiet och frysen. Släng det som bara ligger där. Gör plats för nytt. Putsa hyllorna. Gör rent. Lyssna på musik som får fart på din dansglädje och energi.  

7. Gör en god lunch med t.ex. lax, räkor och avokado tillsammans med andra grönsaker och en fräsch vårsallad.

8. Efter lunchen lägger du dig ner och vilar en kvart. Lyssna på avkopplande musik. Njut av den rena och sköna känslan.

9. Vårstädningen går nu vidare in i garderoben. Rensa bland dina kläder. Samla ihop det du inte använder och ge bort till en välgörande insamling. Ge dina skor lite extra vårputs. Varför inte lägga upp ett konto på t.ex. Tradera och sälj det du inte längre behöver och samla ihop till en extra semesterkassa.

10. Gör nu samma sak i badrummet. Vänd in och ut på allt som står i badrumsskåpet. Rensa och rengör. Spara eller släng.

11. Nu är det dags för dagens andra promenad som går till affären för att handla en lyxig wellnessmiddag. Prova något helt nytt som du inte har lagat tidigare.

12. Väl hemma sätter du på dig mjuka yogakläder och avslutar dagens vårstädning med välgörande yoga*.  

*Klicka här för att följa passet på youtube

13. Njut sedan av allt du har gjort för dig själv och ditt hem, rensat ut efter vintern och förberett inför vår och sommar. Låt resten av dagen gå i myskänsla. Fixa med det som får dig på gott humör. Pyssla på balkongen, verandan eller i trädgården. Eller plantera lite örter i ditt kök. Baka. Läs favoritboken. Se en bra film.

14. Ät en god och festlig middag. Det är du värd. Koppla av. Njut av kvällen och sov sedan gott och dröm sött.

Du kan göra vårstädningen ensam eller tillsammans med din partner och familj. Passa på en dag då du eller ni är helt lediga från morgon till kväll. Delegera olika städstationer och ha en underbar wellnessdag tillsammans.

Njut av en wellnesskänsla som kommer att vara länge, länge!

Lycka till och trevlig Valborg!