Wellness för hjärtat

Förmågan att dämpa stress och oro mitt i vardagens stresskarusell är ett ovärderligt redskap när det gäller wellness och ditt hjärta.

När vi reagerar fysiskt på stress och utmanande förändringar kan vi lätt få en upplevelse av att hjärtat slår snabbare och i vissa fall även uppleva ett tryck över bröstet. Det är viktigt att du har ditt inre mentala immunförsvar i beredskap.

Här får du åtta wellnesstips för ditt hjärta:

1. Meditera mera. Det är bevisat att yoga och meditation kan sänka blodtrycket och balansera vilopulsen. Avsätt minst fem minuter varje dag för andningsövningar i stillhet. Jag kallar det för mikromeditation.

2. Yoga en kvart om dagen. Med enkla övningar kan du balansera din kropp med hjälp av yoga. Det finns specifika övningar som anses förbättra livskvaliteten för patienter med hjärtflimmer.

3. Andas dig lugn och harmonisk. Lär dig medveten andning och använd den så ofta du kan för att landa i fullkomlig närvaro och lugna ner din kropp.

4. Gå för hjärtat. En stärkande promenad om dagen är bra för din hälsa och funktion. Du bygger styrka, balans och smidighet samtidigt som du får igång en välgörande cirkulation och värme i din kropp.

5. Ge och hjälp andra. Det sägs att det bästa vi kan göra för vår egen hälsa och vårt hjärta är att hjälpa andra. Då upplever vi välbefinnande, kärlek och trygghet. Att ge och hjälpa är en naturligt för oss och ligger i människan natur. Be good. Do good. Feel good.

6. Låt ditt hjärta slå för dig.  Lägg händerna på ditt bröst och känn ditt hjärta slå. Blunda och andas lugnt. Vila i dina andetag och hjärtslag.

7. Ljusmeditation. Gör denna ljusmeditation som är läkande och balanserande. Se filmen här!

8. Tio wellnesstips för din livsbalans. Se filmen här!

Ta hand om ditt hjärta, fysiskt och mentalt. Låt dina andetag verka för ditt lugn och välbefinnande. Aktivera din kropp minst en kvart om dagen. Visualisera och affirmera kärlek. Ge och få. Få och ge.
Ge dig själv det bästa av dig själv. Följ ditt hjärta och låt alltid hjärtat vara med!