Boosta din hälsa 2019

Satsa mer på din egenvård. Varje dag är en ny dag och möjlighet att leva ditt liv så som du kämpar för och vill. Varje dag är ett nytt liv och det finns många liv att leva i livet.

Se varje dag som en nyårsdag. Och låt nyårslöften vara dagliga små insatser för din hälsa, balanserade och förankrade i din verklighet. Sätt delmål och var nöjd med varje steg du tar på vägen mot dina större mål och visioner. Balansera din digitala närvaro 2019, koppla ned och koppla av, det är några råd som Annette Lefterow tipsar om. Annette Lefterow är Personalstiftelsen PostNord Plus expert på wellness.

Friskvård, sjukvård och egenvård. Hälsa är fortsatt i mediernas fokus och det händer mycket inom välmåendeindustrin. Digital hälsa fortsätter att vara en uppåtgående trend och med hjälp av digitala verktyg, appar och internetbaserade tjänster kan du träffa din doktor, hämta ut recept, anlita en personlig tränare, gå onlinekurser, mäta, följa och programmera allt för din hälsa. Hälsotrenden i år handlar om förmågan att koppla ned och vila sig mer från mobil, ipad och dator.

Ny vetenskap om vår hjärna öppnar för ökade insikter och forskningen bekräftar allt mer att vi kan förändra oss själva och vårt beteende med hjälp av vår tanke. Ayurveda, meditation och yoga med sina mångtusenåriga traditioner har alltid hävdat betydelsen av tankekontroll och bemästrandet av tankens kraft. Men här och nu kommer rapporterna som styrker det vi länge vetat.

Se dig själv som din bästa coach och tränare. Förse dig med den kunskap du behöver för att kunna vägleda dig själv. Det är grunden i din egenvård. Gör en djupdykning inom det stora utbudet av hälsa och hitta verktyg som passar just dig. Vi behöver alla vara närvarande i enkelheten, ned- och bortkopplade från det eviga nätet.

10 hälsosamma val för 2019
  • Jag värdesätter mig själv och manifesterar att jag är värd min egen prioritering och omtanke.
  • Jag gör medvetna val när livet utmanar mig och satsar fullt ut på det som jag anser vara rätt och riktigt.
  • Jag befriar mig själv från dåligt samvete över det jag inte hinner, orkar eller förmår att prestera.
  • Jag är tacksam för allt bra som är närvarande i mitt liv, här och nu.
  • Jag vågar satsa mer på mig själv och kliva utanför trygghetszonen.
  • Jag tackar nej till oro, rädsla och dålig självkänsla.
  • Jag tackar ja till mod, kraft och självkänsla.
  • Jag tar hand om min kropp och vårdar min fysiska hälsa.
  • Jag har hand om mina tankar och vårdar min mentala hälsa.
  • Jag har hand om mina nära och kära och vårdar min sociala hälsa.


Avslutningsvis önskar jag dig ett starkt, friskt och värdefullt år 2019.
Wellness-hälsningar,
Annette Lefterow
expert inom wellness på postnordplus.com

 

Annette Lefterow är en ledande expert inom wellness, spadesigner, uppskattad lärare och föreläsare inom bland annat yoga, wellness och ayurveda. Hon har gett ut flera böcker och träningsfilmer, och utvecklat koncept för spa-anläggningar, träningskedjor och hotell. För dig i PostNord har hon utvecklat den digitala hälsoplattformen