Välkommen till STF Fjällhornet Resort

Nära Helagsmassivet i Ljungdalsfjällen ligger STF Fjällhornet Resort - där vildmarken tar vid.

Vid Dunsjöfjällets fot ligger STF Fjällhornet Resort, hela 750 meter över havet. Här finns en fantastisk orörd natur precis runt stugknuten - en idealisk utgångspunkt för vandring på sommaren och skidåkning på vintern och utmärkt för fiske, bär- och svampplockning.

Somliga hävdar att fjällvärlden är vackrast om hösten, andra menar att skidsäsongen är fjällens stora fördel. Oavsett när du kommer väntar spektakulära naturupplevelser. Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap. Ändå sticker Helagsfjället upp som en tydlig siluett i landskapet, men det kanske inte är så konstigt. Toppen sträcker sig 1797 meter över havet. Vid foten av fjället, utmed vandringsleden Ljungdalen–Sylarna, ligger fjällstationen, perfekt besöksmål vid någon utfärd eller vandring. Här finns gott om naturliga vatten med mycket ädelfisk som harr, röding och öring, dessutom är det gott om både bär och svamp. Som regel är Härjedalens natur lättvandrad och leder inte sällan fram till fäbodvallar och våffelstugor.

STF Fällhornet Resort är den perfekta utgångspunkten för vandringar och utflykter. På anläggningen finns en Storstuga tillgänglig för alla gäster, med samlingslokal, kök och sällskapsspel. Här finns också bastu, aktivitetsplats med badminton, boccia eller kubb att låna. Du kan också hyra mountainbike och fjällpulka eller bege dig till den närliggande forsen för ett bad. Från STF Fjällhornet Resort utgår flera vandringsleder och ett eget längdskidspår.

Läs mer om aktiviteter och omgivningar på Fjällhornets hemsida

STF Fjällhornet Resort är sedan sommarsäsongen 2017 en av Svenska Turistföreningens (STF) anläggningar i fjällen genom ett franchiseavtal mellan STF och Personalstiftelsen PostNord Plus som även fortsättningsvis äger och driver STF Fjällhornet Resort.