Stöten i Sälen är "Bästa skidort" överlag

Stöten – BÄST, helt enkelt!
Bästa skidort överlag. Men även bästa skidort för barnfamiljerna. Sedan har man Sveriges bästa pist också. Nu har skidåkarna sagt sitt – bäst i dessa tre tunga kategorierna är Stöten!

Det verkligen toksnöar priser över Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten! De senaste årens satsningar har resulterat i att man bland annat blivit utsedd till ”Årets Skidanläggning” av branschorganisationen SLAO. Och så sent som förra veckan offentliggjordes att Stöten även nu vunnit det prestigefyllda guldet ”Sveriges Bästa Skidort” i Sveriges största skidmedia Freerides läsaromröstning - för andra året i rad.

Med nästan en fjärdedel av alla röster, 23,4 procent, var det solklart att
Stöten är det givna förstahandsvalet då landets skidentusiaster får säga sitt; Stöten är ”Sveriges Bästa Skidort 2022”.

Men inte nog med det. Freeride korar även vinnare i fler kategorier varje år – priser tunga som tösnö såsom ”Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2022” och ”Sveriges bästa pist 2022”. Och vilka vann för andra året i rad – jo, Stöten i Sälen!

Stöten har en stor andel barnfamiljer som gäster. Och dessa har bevisligen inte blivit besvikna. Av alla som röstat i Freerides tävling då bästa barnfamiljs-skidort ska utses så är nästan en fjärdedel, 22,7 procent, eniga.

Stöten är bäst!

– Det finns inte ord för hur oerhört stolta, lyckliga och nöjda vi är över dessa tre tunga och fina priser! Vårt fokus är och har alltid varit skidåkningen - för åkare på precis alla nivåer. Vi har lagt stort fokus på nedfarter, liftar och snöläggningssystem, men även att i takt med att detta byggts ut, också utöka antalet boendemöjligheter, möjlighet till skidskola och annan viktig kringservice. Allt för att få ge våra gäster en perfekt skidsemester. Man ska inte bara vilja komma hit. Man ska även längta tillbaka, säger Johan Thorn, vd, Stöten i Sälen.


Sälenhornet Resort

Här i Stöten, Sälenfjällen, äger Personalstiftelsen PostNord Plus 22 fjällstugor och lägenheter som du i PostNord har möjlighet att boka till ett förmånligt pris.

Klicka här för att boka boende


Fakta om Stöten

Stöten ligger i norra Sälenfjällen, bara 15 minuter från den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

Östra Granfjället är Sälenfjällens högsta topp med sina 948 meter över havet. Stöten har 22 liftar och 49 pister från grön till svart, med Sälens högsta fallhöjd på hela 370 meter och Sälens längsta nedfart, Mormors störtlopp på hela 3060 meter.

Läs mer på Stötens hemsida