Är Carolin vår mest aktiva medarbetare i PostNord?

Carolin Schaffert, teknikledare på Network and Technology Strategy (PostNord Group), tävlade i Ironman World Championships på Hawaii i oktober månad.

Carolin Schaffert berättar för oss på PostNord Plus om sitt deltagande i Ironman World Championship.

– Det som gör Triathlon på Hawaii så speciellt är att simma 3,8 km i havet, cykla 180 km genom lavafält och springa ett maraton i över 30 grader med hög luftfuktighet.

Hawaii är födelseplatsen för Triathlon och det är en dröm för många idrottare att tävla i just det världsmästerskapet. För att delta i detta Triathlon måste man genomföra ett kvallopp för att få sin plats på startlinjen.

– Jag gjorde ett fantastiskt lopp i Ironman Hamburg i juni och fick min biljett till Hawaii, berättar Carolin. Jag flög till Hawaii med min bror (som också tävlade) och min pojkvän för en 3 veckors semester kombinerad med tävling.

Tävlingsplatsen i Kona på Big Island är väldigt speciell. Staden är full av triathleter. Veckan innan loppet sker många och roliga sidoevenemang på plats.

– För mig gick inte loppet riktigt som planerat, fortsätter Carolin. Jag simmade bra men hade mekaniska problem med cykeln som gjorde att jag inte nådde de mål jag satt. Den tredje grenen gick riktigt bra trots värmen!

– Att tävla i Kona var en otrolig upplevelse. Även att besöka öarna Maui och Kauai , vilka är väldigt olika varandra. Allt detta sammantaget var ett bra sätt att kombinera både tävling och semester.

Vi gratulerar Carolin till denna fantastiska prestation!