Lyckad författarträff med Frida Andersson Johansson

Det blev en lyckad författarträff med Frida Andersson Johansson när ett gäng PostNord-anställda fick träffa Frida online en mörk novemberkväll, för att ta del av hennes erfarenheter som författare.

Jag är så glad att vi kunde vi erbjuda en givande författarträff med Frida Andersson Johansson som en digital aktivitet under Kulturmånad 2020, berättar Maria Larsson, verksamhetsansvarig Kultur och Upplevelser. Under nästa år planerar vi en bokcirkel, där vi kommer att diskutera Fridas bok "Ek"  berättar Maria vidare.

Deltagarna hade fått möjlighet att skicka in sina egna personliga frågor till Frida i förskott, som hon sedan besvarade under träffen.

Frida debuterade sent som författare, hon var dryga 30 år när hon gav ut sin första bok "Dränkt" 2015 och i år har hon gett ut boken "Ek" som är en thriller med övernaturliga inslag.

Fridas främsta tips till dig som drömmer om att bli författare är att bara sätta igång att skriva. Gör ett första utkast till manus och fyll på vartefter du utvecklar din histora. Framför allt ska du släppa kravet på att det ska bli bra. Det gör inget om det blir dåligt till att börja med...

Kör du fast, lägg åt sidan och ta upp senare. Eller skriv "runt det du ska skriva" och forsätt senare.

Nedan hittar du någralänkar som kan vara till din hjälp i ditt skrivande:

Tips om man kör fast
https://manuskt.wordpress.com/2020/02/01/tips-for-dig-som-kor-fast/
 
Vad man kan tänka på när man väljer förlag
https://manuskt.wordpress.com/2019/05/14/att-tanka-pa-nar-du-valjer-forlag/

 Tack för tipsen, jag tyckte det var ett intressant och tänkvärt samtal med Frida, skrev en av deltagarna efteråt.

Det blev en mycket lyckad träff och Frida hälsar och tackar er som deltog!