Nu lanserar vi Klimatsmart

Vi är många som vill göra något för klimatet och för ett hållbart jordklot. Men vi vet kanske inte riktigt hur och vart vi ska börja. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Under våren 2020 lanserade vi på Personalstiftelsen PostNord Plus Klimatsmart – ett hållbarhetsarbete som ska genomsyra utvalda erbjudanden, event och aktiviteter. Vi vill inspirera och lära dig mer, för att du som arbetar på PostNord ska kunna göra hållbara val, stort som smått som bidrar till vår klimatpåverkan. Vi vill också stödja bilden av PostNord som ett hållbart företag.

Vi har valt namnet Klimatsmart på vår nya satsning och vi kommer att gruppera in våra event, aktiviteter och erbjudanden samt andra satsningar inom följande kategorier:

  1. Res smartare
  2. Ät grönare
  3. Lev enklare
  4. Lär dig mer

På grund av omständigheterna som råder i samhället med Corona-viruset valde vi att starta med området Lär dig mer, där våra Klimatsmarta tips ingår.

Under sommaren och hösten har vi satsat på digitala möten och aktiviteter, bland annat har vi genomfört wellness-promenaden, cykelutmaningen och en bokcirkel.

Från och med 2022 kommer vi att återanvända de drygt 90 klimatsmarta tipsen som vi samlat ihop och skicka ut ett nyhetsbrev varje månad. Vi planerar också att genomföra en klimatsmart månad under 2022 där vi fokuserar på klimatsmarta aktiviteter, erbjudanden och tävlingar.

Med dessa tips vill vi informera och lära dig mer om små saker vi alla kan göra i vardagen (på fritiden) som gör stor skillnad. De Klimatsmarta tipsen kommer att kommuniceras på postnordplus.com/klimatsmart

– Själva idéen med Klimatsmart bygger på FN:s globala hållbarhetslöfte, berättar Eva Kristiansson, VD Personalstiftelsen PostNord Plus. Vi har tagit avstamp främst i de globala målen som avser God hälsa och välbefinnande (3), Bekämpa klimatförändringarna (13) och Fredliga och inkluderande samhällen (16), fortsätter Eva.

– STF Fjällhornet Resort som Personalstiftelsen äger och driver i Ljungdalen har avlagt Svenska Turistföreningens hållbarhetslöfte, berättar Eva. Det gjorde vi redan 2017, vi är måna om miljön, samhället och våra gäster. Vi arbetar därför kontinuerligt med dessa frågor.

Här kan du läsa om Svenska Turistföreningens hållbarhetslöfte.

Här kan du lära dig mer om FN:s globala mål.