Årets nyheter i Stöten

Ny lift och nya nedfarter och större våffelstuga vid Soltorget är några av Stötens nyheter i år. Dessutom lanserar TUI sju nya flyglinjer till Sälenfjällens internationella flygplats, Scandinavian Mountains Airport. Flygplatsen ligger endast 15 minuter från Stöten.

Under hela vintersäsongen kommer Tui att flyga från Stockholm, Göteborg och Malmö. Flygdagar är torsdagar och söndagar med start i december 2020. Till Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn kommer man att flyga under större helger och vinterloven.

Ny lift och nya nedfarter

På populära Soltorget har en ny lift byggts - Ravinenliften. Den 1170 meter långa nyheten har kapacitet att frakta 750 skidåkare i timman vilket förstås minskar risk för köbildning. Liften, som även kommer att göra det än lättare att åka över till Stötentorget för den som vill, är ett utmärkt val för barn och nybörjare som vill åka skojiga backar utan att behöva åka ända uppifrån fjällets topp.

Från den nya liften finns nämligen tre korta och enkla åkmöjligheter: Granskottet och Mullvaden samt även äventyrsbanan Ravinen.

Ravinen är inte en helt ny nedfart, men har schaktats till att bli en naturlig halfpipe-äventyrsbana, där åkaren lätt kan åka upp och ner mellan kanterna. Den blir nu en ny nedfart inom konceptet Stöten Adventure.

Ännu mera våfflor!

Att våfflor hör skidåkning till, är sedan gammalt. Därför blir Stötens omåttligt populära våffelstuga vid Soltorget större. Detta genom att den intilliggande värmestugan även den blir en del i våffelstugan.

Stötens hemsida finns mer information om årets nyheter i Stöten.