PM Bangolf 2019 Norrköping

Nytt upplägg för bangolfen i år.

Nytt Koncept

Det har funnits en önskan att ta bort finalspelet på lördagen och avgöra kampen om den attraktiva Posmästartiteln redan under fredagen. På försök så spelade alla 62 spelare samtidigt två varv med lätta hinder. För att 1-2-3 skulle kunna koras beslöts det att tätspelare med lika poäng skulle särskiljas med sudden.

Spelet

Fredag morgon regnade det men vädret blev stabilare och när inspelet startade började solen visa sig bakom molnen. De sista molnen försvann när spelet blåstes igång och resten av eftermiddagen sken solen över vackert belägna Haga BK vid Lindö hamn.

Jag tror att de flesta (alla?) spelarna tyckte det var kul att det var så mycket folk på banorna. För att använda idrottsspråk, folkligt, festligt, fullsatt! En paus efter en omgång med en omlottning så att de bästa möttes i samma grupp. 

Damklassen vanns tämligen komfortabelt av fjolårsvinnaren Gunilla Almkvist, Södertälje PIF före Anna-Karin Olsson, Göteborg PIF och trean Catarina Karlsson, Falköping PIF.

Herrklassen var betydligt jämnare där Tomas Nilsson, Linköping PIF drog längsta strået med 70 slag efter en kanonandrarunda på 32 slag, dagens bästa faktiskt! Två man landade på 72 slag, Peter Karlsson, Falköping PIF och Ola Svensson, Alingsås. Det tog fyra hål innan man kunde skilja dessa klubbvirituoser åt! Peter drog längsta strået och kan nu lägga en andra plats till hans tidigare Postmästarmedaljer!

Spännande spel med många åskådare, riktigt kul faktiskt. Finns kanske en potential att utveckla konceptet ytterligare! Nattduell? Vi får se vad man kommer fram till inför nästa år men finalspel lördag är nog borta för gott.

Christer Antman

Här nedan hittar du länkar till resultat och bilder. 

Läs mer om Postmilen här